Beste reisperiode Egypte

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Beste reisperiode Egypte

Egypte heeft een droog, warme en zonnig klimaat. Hierdoor is Egypte een vakantiebestemming voor elk seizoen. De meeste reisbureaus bieden hun reizen naar Egypte aan gedurende het gehele jaar. Wat de beste reisperiode voor jou is om naar Egypte te gaan is afhankelijk van je wensen.

Houd je van een cultuurreis, dan is de zomerperiode een zware periode. In de schaduw kan het dan gemakkelijk 45 graden worden. In de zomer kiezen de meeste toeristen voor de kust bij de Rode Zee. Hier heerst meestal een briesje en de zee is hier altijd vlakbij. In de winter kan het aan de kust behoorlijk waaien. In Noord-Egypte kan het in de wintermaanden behoorlijk koel zijn. Wij adviseren ook altijd om een lange broek en een trui mee te nemen. Het kan ’s avonds best koud worden.

Paspoort en visum

Om Egypte binnen te komen heb je een geldig paspoort nodig. Een identiteitskaart is niet voldoende. Na binnenkomst in Egypte dient je paspoort nog minimaal een halfjaar geldig te zijn. Een stempel van Israël in je paspoort zorgt in Egypte niet voor problemen. Je hebt een visum nodig om Egypte binnen te komen. Als je een EU-paspoort hebt, dan kan je bij aankomst op de luchthaven voor zo’n € 25,- een visum kopen. Dit mag je betalen in euro’s of dollars. Je kunt een visum ook aanvragen bij de Egyptische Ambassade in Den Haag.

Geldzaken

De Egyptische munteenheid heet ‘pond’ (E., EGP of L.E.). Een euro is 8,67 EGP waard. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 EGP. Je komt niet vaak munten tegen. Geld wisselen kan op de luchthaven, in de meeste grote hotels en bij de gewone banken. De kwitantie die je krijgt moet je bewaren. Deze kan namelijk van je worden verlangd als je je visum wilt verlengen, of bij het betalen van de hotelrekening. De banken accepteren geen buitenlandse munten, ook geen euromunten. De creditcards, vooral Visa en MasterCard, worden geaccepteerd door grote hotels en door de cruiseschepen. Ook steeds meer winkels gaan de creditcards accepteren.

Prijsniveau

Het prijsniveau bij de Rode Zee ligt over het algemeen hoger dan in Caïro en in het zuidelijke deel van Egypte. Egypte is nog wel een goedkope bestemming. Het openbaar vervoer en de taxi’s zijn goedkoop. Voor minder dan 15 euro per persoon kan je te eten krijgen in een restaurant in Caïro of Luxor. In een luxer hotel-restaurant is 75 euro inclusief drankjes voor twee personen een gangbare prijs.

Vind je ideale rondreis Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Vergelijk direct rondreizen naar Egypte:

Bewaren


Al sinds 1987 is Egypte.nl dé Egypte specialist van Nederland! Wij bieden u een helder, kwalitatief aanbod van reizen naar het schitterende Egypte. Zo boekt u eenvoudig een Nijlcruise, rondreis, last-minute, strandvakantie, all-inclusive of gaat u heerlijk duiken in de Rode Zee. Ook voor gezinnen met kinderen bieden wij een aantal heerlijke resorts aan.

 

Bewaren

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*