blog
Betoverende wildreservaten in Mozambique

Betoverende wildreservaten in Mozambique

Ten noordoosten van Zuid-Afrika ligt het subtropische Mozambique. Een vroegere kolonie van onder andere Portugal, omdat in dit land veel goud en ivoor te vinden was. Portugese invloeden zijn hier dus volop terug te vinden en daarom kun je in dit land nog steeds makkelijk een caipirinha bestellen tijdens je rondreis. Mozambique is een van Afrika’s upcoming hot spots met prachtige wildreservaten, fraaie stranden, uitstekende duikmogelijkheden en magische eilanden voor de kust. Eigenlijk te veel om op te noemen. Boek een reis door dit schitterende land om zoveel mogelijk te genieten van alle uithoeken van Mozambique.

Betoverende wildreservaten in Mozambique

Mozambique heeft voor ieder wel wat wils. Houd je van wilde dieren en een ruig natuurlandschap? Bezoek dan bijvoorbeeld de wildernis van Gorongosa National Park in het hart van Mozambique. Kalksteenkloven, bergbossen, savannes, waterbokken, gnoes en nijlpaarden; ze zijn allemaal aanwezig in dit mooi stukje natuurschoon.

Niassa Reserve in het uiterste noorden van het land is misschien wel het mooiste wildreservaat van Mozambique. De bijzondere landschappen zijn spectaculair en je vind hier de hoogste concentratie wilde dieren van het land. Een perfecte wildernis voor een avontuurlijke safari. Lake Niassa, ook wel Lake Malawi genoemd, is het op twee na grootste meer van Afrika. Een geliefde bestemming voor duikers vanwege haar unieke onderwaterwereld met maar liefst 1500 tropische vissoorten.

Strand- en duikplezier

Degene die van zon, strand, zee en duiken houdt, komt helemaal goed aan zijn trekken in Mozambique. Dit land heeft een kustlijn van meer dan 2600 kilometer. In het noorden ligt het kuststadje Pemba, waar de mooiste koraalriffen van zuidelijk Afrika te vinden zijn. Dit plaatsje is de hoofdstad van provincie Cabo Delgado. Grote trekpleister is Wimbe beach, waar je naar hartenlust kunt snorkelen en duiken. Maar het stadje zelf is ook leuk om te shoppen. De grote markt is een waar shopparadijs van veelal natuurproducten en sieraden of luier lekker onder de bomen op het strand terwijl je uitkijkt over honderden traditionele dhows in het water.

Duizend-en-een eilanden

Mozambique kent veel eilanden. Vlakbij Pemba ligt het Quirimbas archipel dat maar liefst uit 32 eilanden bestaat, waaronder Medjumbe, Ibo, Matemo en Quirimba. Een deel van dit archipel is nationaal park. En daar houdt het nog niet bij op: de tropische eilanden van dit eilandenrijk bevatten enkele van de welgestelde koraalriffen ter wereld, welke een leefgebied bieden voor een uitgebreid onderwaterleven. Bepaalde plekken van dit archipel staan ook bekend als de beste duikplaatsen ter wereld. Verbaas je over de felle kleuren van het koraal, maar ook aan de bijzondere vissen en schildpadden die hier te vinden zijn.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, er is nog een ander archipel, namelijk de Bazaruto Archipel dat bestaat uit vijf idyllische eilanden, waar je heerlijk tot rust kan komen op de witte stranden, kunt snorkelen en natuurlijk ook kunt duiken. Het is vrijwel nog steeds onaangetast en puur, omdat het een beschermd gebied is. Een andere parel, het ‘Mozambique eiland’ en voormalige hoofdstad van de Portugese kolonie, is verbonden met het vasteland door een brug. Hier kun je ook cultuur snuiven door monumenten als het fort en het paleis te bezoeken, terwijl je op de achtergrond meerdere keren per dag de oproep van de moskeeën hoort.

pagina’s over Mozambique

Zwemmen met dolfijnen in Mozambique

Rondreis Mozambique

Betoverende wildreservaten in Mozambique

Vergelijk direct alle reizen naar Mozambique:

 

0