Bezienswaardigheden in Moskou
From Russia with love.....

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Bezienswaardigheden in Moskou

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Moskou ?

Moskou, het eerste waar men bij deze stad aan denkt is wel het Rode Plein of het Kremlin,voor veel toeristen de belangrijkste bezienswaardigheden in Moskou. Daarnaast denkt men natuurlijk aan Stalin en de revolutie. Dit zijn ingrediënten waardoor een stedentrip Moskou heel anders is dan naar een andere stad. Moskou is een stad met veel tegenstellingen en daarnaast een hele rijke geschiedenis.

Moskou is heel anders dan hoe de stad vroeger was en de stad veranderd nog elke dag. Dit zorgt ervoor dat er gebouwen vanuit elke tijd in de stad staan. Ook staan deze gebouwen vaak door elkaar heen. Dit geeft een heel erg leuk effect tijdens een stedentrip. Moskou is honderden jaren het middelpunt geweest van de cultuur in Rusland. Moskou bleef ook heel erg lang erg Russisch en dat zorgde er ook voor dat de stad veel culturele en architectonische monumenten bezit. Dit allemaal maakt de stad perfect voor een toeristisch bezoek.

Erg mooi om te gaan bekijken tijdens je bezoek aan Moskou  is natuurlijk het Rode Plein. Het Rode Plein kan gezien worden als het hart van de stad. Aan dit plein bevinden zich heel erg veel mooie en oude gebouwen welke het bezoeken waard zijn tijdens je stedentrip Moskou. Ook zijn er nog steeds veel gebouwen met de Stalinistische architectuur te vinden. Bijvoorbeeld het Triomfpaleis en de Zeven Zusters.

Accommodatie in Moskou

Moskou is een wereldstad van formaat. Dat zorgt er ook voor dat alle soorten accommodaties hier te vinden zijn. Je kunt tijdens je stedentrip Moskou dus kiezen voor een hele luxe accommodatie maar een klein hostel valt ook binnen de opties. Er is dus voor ieder budget wat wils in de stad op het gebied van accommodaties.

Vervoer door Moskou

Moskou heeft een redelijk goed geregeld openbaar vervoer netwerk. Het grootste nadeel tijdens je stedentrip in Moskou is wel dat de metrostations erg ver van elkaar af liggen. Maar hierdoor heeft de stad er wel voor gezorgd dat er bushaltes zijn in deze grote gaten. Hierdoor zijn alsnog alle plekken en bezienswaardigheden goed bereikbaar tijdens een stedentrip Moskou. De bussen komen vaak en zijn daarnaast een stuk goedkoper dan wij in Nederland gewend zijn. Geen enkel woonblok in Moskou is meer dan 1 minuut lopen verwijderd van een bushalte. Het is wel verstandig om zo nu en dan met het openbaar vervoer te reizen tijdens je stedentrip Moskou. Dit komt omdat de plekken soms erg ver uit elkaar liggen en een taxirit niet alleen kostbaar maar ook lang kan duren door de vele files die er zijn.

Bezienswaardigheden in Moskou

Bij het Rode Plein zijn eigenlijk meteen de meeste bezienswaardigheden wel te vinden. Heel erg handig tijdens je stedentrip Moskou. Er zijn hier talloze historische bezienswaardigheden te vinden. Bijvoorbeeld de Basilius kathedraal. Deze ligt pal aan het Rode Plein en is dus niet te missen tijdens je stedentrip Moskou. Dit is dan ook meteen een van de meest bekende en belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Daarnaast grenst ook het Kremlin aan het Rode Plein. Het Kremlin heeft verschillende paleizen en kathedralen, zeker het bezoeken waard tijdens je stedentrip Moskou. Zoals je ziet kunnen deze bezienswaardigheden gemakkelijk te voet bezocht worden maar er zijn ook een aantal bezienswaardigheden welke niet op loopafstand liggen. Hier komt het uitgebreide busnetwerk dus goed van pas.
Het Triomfpaleis bijvoorbeeld. Dit paleis was tot en met 2007 het hoogste gebouw van Europa. Dit is dus zeker een bezoekje waard tijdens je stedentrip Moskou. Het gebouw is ongeveer 264 meter hoog. Hiermee heb je dus meteen een prachtig uitzicht over de gehele stad.

Winkelen in Moscou

Tijdens je stedentrip Moskou kun je ook heel erg goed winkelen. Bijvoorbeeld in het warenhuis GUM. Naast dat alle belangrijke winkels hier zitten heeft het warenhuis ook een prachtig historisch uiterlijk. Tverskaya Ulitsa is ook een plek waar je naar toe kunt gaan tijdens je stedentrip Moskou. Dit is namelijk dé winkelstraat van Moskou.

Uitgaan in Moskou

Het uitgaansleven in Moskou is zeker wel spectaculair te noemen. Dit komt omdat er elke week nieuwe bars en clubs worden geopend in de stad. Een nadeel tijdens je stedentrip Moskou is wel dat het uitgaan in de stad vrij duur is. Zorg dus wel dat je genoeg geld bij je hebt. Niet alleen voor uitgaan maar ook voor een avondje casino is Moskou de perfecte stad om heen te gaan.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*