blog
De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Wat zijn de 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders ?

10. Portugal

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Portugal is een mooi land om de zomervakantie door te brengen. Met prachtige steden als Lissabon en Porto, maar ook door de schitterende regio’s als Alentejo en de Algarve is Portugal de ideale vakantiebestemming. Als je naar Portugal op vakantie gaat, moet je eigenlijk op het mooiste strand van Portugal geweest zijn, Praia da Marinha. Naast de prachtige kust in Portugal is de natuur ook erg mooi, zeker als je met de auto het binnenland intrekt. Het weer is in de zomer uiteraard ook heerlijk. Ook voor de jongeren onder ons is Portugal een lekker vakantieoord, voornamelijk de plaats Albufeira doet het erg goed bij jongeren.

9.Griekenland

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Ondanks de bewogen jaren die Griekenland heeft doorgemaakt is het nog steeds populair bij de Nederlandse vakantiegangers. Griekenland is bij uitstek een mooie bestemming om de zomervakantie door te brengen. Met prachtige natuur en idyllische dorpjes is Griekenland een schitterende vakantiebestemming, maar ook een stedentrip naar Athene mag niet ontbreken. De mooie eilanden met haar prachtige stranden en kristalhelder water kunnen zorgen voor mooie plaatjes. De Grieken zelf zijn erg vriendelijk en het eten is er lekker, maar misschien net zo belangrijk; niet erg duur.

8. Turkije

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Turkije staat voornamelijk bekend om de all inclusive resorts die zich hier bevinden. Voor een volledig onbezorgde vakantie is Turkije een ideale bestemming. Een vakantie met veel luxe en weinig zorgen kun je in Turkije veelvuldig vinden. Met de luxe resorts is vaak alles verzorgd, van eten tot animatie voor de kinderen en van drinken tot prachtige zwembaden. Naast al deze luxe is Turkije ook een land met veel historie en cultuur. Plaatsen als Istanbul, Ankara en Efeze zijn zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

7. Groot-Brittannië

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Op nummer 7 staat Groot-Brittannië, Groot-Brittannië is voornamelijk een vakantiebestemming voor liefhebbers van natuur, cultuur, stedentrips en de verrijkende historie. Deze type vakantie is een actieve vakantie. Met veel wandelen, fietsen en cultuur bezoeken weet je zeker dat je je in Groot-Brittannië niet gaat vervelen. Stedentrips naar Londen of een stedentrip Edinburgh zijn ook erg populair bij de Nederlandse vakantieganger

6. Italië

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Italië is misschien wel het meest ideale land voor een kampeervakantie, samen met het gezin in de caravan of misschien nog wel knusser in de tent. Met plaatsen als Venetië, Toscane, Rome,Pisa en het Gardameer is er voor toeristen genoeg te bezoeken in Italië. Naast de mooie plaatsen in Italië is het eten ook erg populair bij de Nederlandse toeristen, een heerlijke pizza of een verrukkelijk pasta doen het altijd goed bij de mensen. Het weer in Italië is over het algemeen erg goed en men kan rekenen op bijna iedere dag een lekker zonnetje.

5. Oostenrijk

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

In de winter de absolute nummer 1, maar over heel het jaar gezien is Oostenrijk op de 5e plaats belandt. Oostenrijk biedt natuurlijk veel schitterende skioorden, maar steeds vaker weten toeristen ook in de zomer Oostenrijk te vinden. Met name door de prachtige hoge bergen en de heerlijke natuur wordt Oostenrijk in de zomer ook steeds populairder. Naast de zomer –en wintervakanties bent u ook voor stedentrips bij Oostenrijk aan het juiste adres. Met schitterende steden als Wenen, Innsbruck en Salzburg heeft Oostenrijk op het gebied van stedentrips ook veel te bieden.

4. België

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Onze zuiderburen, misschien wel verrassend op een 4e plaats. Toch is België en populaire vakantiebestemming voor de Nederlanders. Ook al is België erg dichtbij, vaak is het toch een wereld van verschil. De mensen, het eten en de sfeer zijn in België totaal verschillend met die van Nederland. België is met name zo populair, omdat het lekker dichtbij huis is en het je toch een vakantiegevoel geeft wanneer je over de grens rijdt. Voor stedentrips is België ook een prima bestemming, met name de steden als Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel zijn zeker het bezoeken waard. Wat natuurlijk niet mag ontbreken op deze vakantie is een goede zak Vlaamse Frites.

3. Spanje

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

De nummer 3 van dit lijstje is wat minder verrassend, zon, zee en strand; Spanje heeft het allemaal. Lekker zwemmen in de zee, zonnen op het strand en ’s avonds bij het eten een lekkere karaf met Sangria. Ook het eten in Spanje is erg lekker, met name de paella waar Spanje misschien wel het meest bekend om is qua eten. En wat denk je van grote steden als Madrid, Barcelona of Valencia, dit zijn ideale steden voor een mooie stedentrip. In deze steden is genoeg te beleven en je hoeft je hier dan ook echt niet te vervelen. Spanje beschikt ook nog over een aantal erg populaire eilanden zoals Ibiza en Menorca. Deze eilanden zijn ook steeds meer in trek bij de Nederlandse toeristen.

2. Frankrijk

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Frankrijk staat niet langer meer op de 1e plaats, maar het is nog steeds een erg populaire en vooral een mooie bestemming. Een bekende route bij de Nederlandse toeristen is de Route du Soleil, deze route naar het zuiden van Frankrijk brengt de meeste toeristen bij de schitterende stranden van de middellandse zee. Net zoals Italië is Frankrijk ook een erg populair kampeerland en er zijn in Zuid-Frankrijk dan ook ontelbaar verschillende campings te vinden. Eén van de mooiste gebieden in Frankrijk is misschien wel de Dordogne, met de prachtige natuur is dit voor vakantiegangers naar Frankrijk een must see. Een stedentrip naar Parijs mag natuurlijk ook niet ontbreken, binnen 6 uur zit je met de auto in Parijs en tegenwoordig kun je nog sneller met de Thalys. Bekende bezienswaardigheden in Parijs zijn natuurlijk de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en het Louvre.

1. Duitsland

De 10 populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Dan de nummer 1 van de lijst, onze oosterburen, Duitsland. Frankrijk heeft tijden op nummer 1 gestaan, maar daar is sinds een paar jaar verandering in gekomen. Dit is ook niet heel gek, want Duitsland is enorm groot en erg veelzijdig. Zo heeft Duitsland natuurlijk een aantal grote steden als Berlijn, München, Düsseldorf en Hamburg, deze steden zijn natuurlijk ideaal voor een stedentrip. Het Zwarte Woud en Eiffel zijn de populairste natuurgebieden in Duitsland en ook in de winter is er in Duitsland natuurlijk veel sneeuwplezier te beleven. Duitsland is dus een erg compleet vakantieland en er is van alles te beleven. Het enige wat Duitsland niet heeft zijn de uitgestrekte stranden en altijd een heerlijk zonnetje in de zomer, maar dat neemt niet weg dat dit de terecht nummer 1 is.

0