De 4 koningssteden van Marokko
Marokko en de 4 Koningssteden

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

De 4 koningssteden van Marokko

Marokko heeft in totaal 4 koningssteden. Dit zijn Fes, Marrakech, Meknes en Rabat. Wat maakt deze koningssteden zo bijzonder en waarom mag je deze als toerist absoluut niet missen?

Over Marokko

Marokko is een land in Noord-Afrika, en het betekent ook wel ‘het land van de ondergaande zon’. In het land kun je veel Spaanse invloeden. De sfeer is er daarnaast ook heel goed, met veel vriendelijke mensen. Wanneer je van eten houdt met oosterse smaken, zit je in Marokko ook goed. In totaal zijn er vier koningssteden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Fes

Fes wordt gezien als de culturele hoofdstad van Marokko. Hier zijn talloze bezienswaardigheden die vooral veel historie hebben. Dit komt omdat het centrum grotendeels op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Een stadswandeling maken hier is een absolute aanrader. Uit eten gaan kan ook goed in Fes, want er zijn talloze kleine en sfeervolle eetgelegenheden.

Marrakech

Marrakech wordt ook wel geschreven als Marrakesh. Veel mensen omschrijven de stad als een parel in de woestijn. In de stad zijn prachtige paleizen en kerken te bekijken. Bekijk ook zeker het levendige plein Jeema el Fna. Ook zijn er veel mooie tuinen waar je door kunt wandelen.

Meknes

Meknes is de derde koningsstad van Marokko. De stad is nog steeds ommuurd en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Er zijn talloze monumenten in de stad en de vele historie is een echte must om te bekijken. De stadspoort is ook een echte aanrader en is al door veel toeristen gefotografeerd.

Rabat

Rabat wordt gezien als een prachtige stad, waar ontzettend veel historie te vinden is. Wat vooral een aanrader is, is het koninklijke paleis. De regering zit hier en het is een schitterend gebouw om te bekijken. Verder zijn er veel goede eetgelegenheden in de stad en kun je een bezoek brengen aan de religieuze gebouwen.

 

 

Wil jij een rondreis Marokko boeken?

Als je interesse hebt om een rondreis Marokko of excursie reis door Marokko te boeken, kijk dan snel bij onze reisorganisaties, wij hebben de goedkoopste en betrouwbaarste aanbieders voor jouw op onze site geselecteerd.

De beste aanbieders naar Marokko zijn: Djoser en Kras .

Vergelijk direct alle rondreizen naar Marokko

Bewaren

Voor meer inspiratie ga naar onze Afrika pagina!

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*