blog
De belangrijkste bezienswaardigheden in Moskou

De belangrijkste bezienswaardigheden in Moskou

Wat zijn dé belangrijkste bezienswaardigheden in Moskou ?

Moskou, het eerste waar men bij deze stad aan denkt is wel het Rode Plein of het Kremlin,voor veel toeristen dé belangrijkste bezienswaardigheden in Moskou. Daarnaast denkt men natuurlijk aan Stalin en de revolutie. Dit zijn ingrediënten waardoor een bezoek aan Moskou heel anders is dan naar een andere stad. Moskou is een stad met veel tegenstellingen en daarnaast een hele rijke geschiedenis.

Moskou is heel anders dan hoe de stad vroeger was en de stad veranderd nog elke dag. Dit zorgt ervoor dat er gebouwen vanuit elke tijd in de stad staan. Ook staan deze gebouwen vaak door elkaar heen. Dit geeft een heel erg leuk effect tijdens een stedentrip. Moskou is honderden jaren het middelpunt geweest van de cultuur in Rusland. Moskou bleef ook heel erg lang erg Russisch en dat zorgde er ook voor dat de stad veel culturele en architectonische monumenten bezit. Dit allemaal maakt de stad perfect voor een toeristisch bezoek.

Erg mooi om te gaan bekijken tijdens je bezoek aan Moskou is natuurlijk het Rode Plein. Het Rode Plein kan gezien worden als het hart van de stad. Aan dit plein bevinden zich heel erg veel mooie en oude gebouwen welke het bezoeken waard zijn tijdens je stedentrip Moskou. Ook zijn er nog steeds veel gebouwen met de Stalinistische architectuur te vinden. Bijvoorbeeld het Triomfpaleis en de Zeven Zusters.

Accommodatie in Moskou

Moskou is een wereldstad van formaat. Dat zorgt er ook voor dat alle soorten accommodaties hier te vinden zijn. Je kunt tijdens je stedentrip Moskou dus kiezen voor een hele luxe accommodatie maar een klein hostel valt ook binnen de opties. Er is dus voor ieder budget wat wils in de stad op het gebied van accommodaties. Let goed op de prijzen want het is geen goedkope stad.

Vervoer door Moskou

Moskou heeft een redelijk goed geregeld openbaar vervoer netwerk. Het grootste nadeel tijdens je bezoek aan Moskou is wel dat de metrostations erg ver van elkaar af liggen. Maar hierdoor heeft de stad er wel voor gezorgd dat er bushaltes zijn in deze grote gaten. Hierdoor zijn alsnog alle plekken en bezienswaardigheden goed bereikbaar tijdens je verblijf. De bussen komen vaak en zijn daarnaast een stuk goedkoper dan wij in Nederland gewend zijn. Geen enkel woonblok in Moskou is meer dan 1 minuut lopen verwijderd van een bushalte. Het is wel verstandig om zo nu en dan met het openbaar vervoer te reizen. Dit komt omdat de plekken soms erg ver uit elkaar liggen en een taxirit niet alleen kostbaar maar ook heel lang kan duren door de vele files die er zijn.

Bezienswaardigheden in Moskou

Bij het Rode Plein zijn eigenlijk meteen de meeste bezienswaardigheden wel te vinden. Heel erg handig tijdens je . Er zijn hier talloze historische bezienswaardigheden te vinden. Bijvoorbeeld de Basilius kathedraal. Deze ligt pal aan het Rode Plein en is dus niet te missen. Dit is dan ook meteen een van de meest bekende en belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Daarnaast grenst ook het Kremlin aan het Rode Plein. Het Kremlin heeft verschillende paleizen en kathedralen, zeker het bezoeken waard . Zoals je ziet kunnen deze bezienswaardigheden gemakkelijk te voet bezocht worden maar er zijn ook een aantal bezienswaardigheden welke niet op loopafstand liggen. Hier komt het uitgebreide busnetwerk dus goed van pas.

Het Triomfpaleis bijvoorbeeld. Dit paleis was tot en met 2007 het hoogste gebouw van Europa. Dit is dus zeker een bezoekje waard. Het gebouw is ongeveer 264 meter hoog. Hiermee heb je dus meteen een prachtig uitzicht over de gehele stad.

Wat zijn in onze overtuiging de 5 bezienswaardigheden in Moskou ? Ook wanneer je nog nooit daadwerkelijk in Rusland bent geweest is de Russische hoofdstad Moskou een tot de verbeelding sprekende stad. Moskou mag zich dan ook met recht en rede niet alleen de grootste, maar ook de belangrijkste stad van het machtige Rusland noemen. Vele jaren deed deze metropool dienst als centrum voor het communistische Oostblok. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie heeft Moskou een aanzienlijke transformatie doorgemaakt. Al snel werd het een stad van contrasten.

Op vandaag is een groot deel van Moskou dan ook bijzonder rijk terwijl het vooral aan de rand van de stad armoede troef is. Dit gezegd zijnde is Moskou door de jaren heen eveneens uitgegroeid tot een toeristische topper en daar zijn heel wat goede redenen voor aan te halen. Tijdens een bezoek aan Moskou zijn er dan ook heel wat prachtige bezienswaardigheden te ontdekken. Wij zochten alvast de vijf beste voor je uit en stellen ze op deze pagina graag aan je voor!

In onze overtuiging zijn dit de 5 belangrijkste bezienswaardigheden in Moskou:

1.) Het Rode Plein

Het Rode Plein is ongetwijfeld één van ‘s werelds bekendste en tevens ook mooiste pleinen. Dit wereldberoemde plein mag dan ook elk jaar opnieuw miljoenen toeristen verwelkomen. Het centrale plein is ongeveer 300 meter lang en heeft een breedte van zo’n 75 meter. Voor het merendeel van de Russen vormt het Rode Plein niet alleen het hart van de stad, maar zelfs van het land. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat hier ook het historische machtscentrum van het land is terug te vinden, namelijk het ‘Kremlin’.

Door de jaren heen hebben er zich op het Rode Plein ook heel wat belangrijke, historische gebeurtenissen afgespeeld. In de tijd van het Sovjetregime waren het vooral de indrukwekkende militaire parades die er werden gehouden die de wereld verbaasden. Voor het merendeel van de toeristen is het Rode Plein niet alleen de eerste locatie in Moskou die ze willen bezoeken, maar vormt het eveneens het hoogtepunt van hun vakantie. Ze staat dan ook met stip op de eerste plaats in deze lijst.

2.) Het Kremlin

Het Kremlin in Moskou vormt niet alleen het geografische, maar ook meteen het historische centrum van de Russische hoofdstad. De naam ‘Kremlin’ is eigenlijk een afgeleide van het Russische woord ‘кремль‘. Ze betekent dan ook eigenlijk zoveel als versterkte stadskern. Uiteraard staat het Kremlin van Moskou in het bijzonder bekend omwille van het feit dat hier de zetel van de Russische Federatie is terug te vinden, maar daarnaast kan je er ook heel wat andere bezienswaardigheden aantreffen.

Zo telt het Kremlin maar liefst 6 verschillende kerken of kathedralen. In het verleden waren er dat nog heel wat meer. Verschillende van de religieuze gebouwen die er toen waren terug te vinden zijn door de jaren heen echter vernietigd geworden. Het gaat hierbij onder meer om het Hemelvaartklooster evenals om het Tsjoedovklooster en de Verkondigingskerk.

Let op! Ben je van plan om tijdens je vakantie in Moskou het Kremlin te bezoeken? Dan is het de moeite waard om een begeleide rondleiding te boeken. Niet alleen kan je op deze manier de vaak tergend lange wachtrijen voorkomen, daarnaast kom je met een gids in ruimtes die je als individuele bezoeker niet mag betreden. Zo doe je dus twee keer voordeel!

3.) Het Mausoleum van Lenin

Net als de andere belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou is ook het ‘Mausoleum van Lenin’ terug te vinden aan het Rode Plein. Het is op deze plaats dat het gebalsemde lichaam is terug te vinden van de eerste leider van Rusland, namelijk ‘Vladimir IIjitsj Lenin’. Ondanks het feit dat het gebouw over een prominente plaats beschikt aan het Rode Plein is het wel zo dat ze in vergelijking met de andere bouwwerken opvallend sober is. Dit gezegd zijnde blijft het uiteraard wel zo dat het Mausoleum van Lenin één van de belangrijkste bezienswaardigheden is welke je tijdens je bezoek aan Moskou kan ontdekken.

4.) De Sint-Basiliuskathedraal / Pokrovkathedraal

Zonder ook maar enige twijfel is de Sint-Basiliuskathedraal / Pokrovkathedraal één van de mooiste gebouwen van Rusland. De kathedraal kenmerkt zich niet alleen door haar bijzondere vormgeving, maar ook door het specifieke en opvallende kleurgebruik. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat je blik tijdens een bezoek aan het Rode Plein al snel in de richting van dit prachtige bouwwerk zal dwalen.

De Sint-Basiliuskathedraal / Pokrovkathedraal werd gebouwd in opdracht van Ivan IV ter ere van zijn overwinning op de Wolga-Tataren. Deze overwinning vond niet plaats in Moskou, maar wel in de Russische stad Kazan. De Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods wordt aanzien als één van de mooiste Russisch-orthodoxe kerken ter wereld. Niet alleen de buitenkant is overigens indrukwekkend, dit geldt ook voor het interieur van de kerk. Een bezoek aan de kathedraal is overigens helemaal gratis.

5.) Het Poesjkinmuseum

Kunstliefhebbers zullen ongetwijfeld reeds de naam ‘Poesjkinmuseum’ hebben horen vallen. Het betreft hier een neoclassicistische beeldende kunst museum welke is terug te vinden in Moskou. Het kunstmuseum staat algemeen bekend als één van de meest toonaangevende van haar soort. Opvallend genoeg zijn er voornamelijk werken terug te vinden die afkomstig zijn uit Europa.

Het museum opende haar deuren in het jaar 1912 en de collectie bevat inmiddels werken van gerenommeerde kunstenaars zoals ‘Vincent van Gogh’, ‘Rembrandt’ en ‘Pieter Claesz’. Uiteraard spreekt het voor zich dat er in de collectie van het Poesjkinmuseum eveneens werken zijn terug te vinden van ‘Claude Monet’ evenals ‘Pablo Picasso’. Voor kunstliefhebbers mag een bezoek aan dit werkelijk indrukwekkende museum dan ook beslist niet op hun verlanglijstje ontbreken.

Dit zijn onze 5 bezienswaardigheden in Moskou. Wil je deze zelf gaan bekijken boek dan een stedentrip naar Moscou. Dat kan via onderstaande reisorganisaties die daarin gespecialiseerd zin:

Winkelen in Moscou

Tijdens je citytrip Moskou kun je ook heel erg goed winkelen. Bijvoorbeeld in het warenhuis GUM. Naast dat alle belangrijke winkels hier zitten heeft het warenhuis ook een prachtig historisch uiterlijk. Tverskaya Ulitsa is ook een plek waar je naar toe kunt gaan. Dit is namelijk dé winkelstraat van Moskou.

Uitgaan in Moskou

Het uitgaansleven in Moskou is zeker wel spectaculair te noemen. Dit komt omdat er elke week nieuwe bars en clubs worden geopend in de stad. Een nadeel tijdens je verblijf in Moskou is wel dat het uitgaan in de stad vrij duur is. Zorg dus wel dat je genoeg geld bij je hebt. Niet alleen voor uitgaan maar ook voor een avondje casino is Moskou de perfecte stad om heen te gaan.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Moscou

 

0