de Cocoseilanden
Ultiem genieten op de Cocoseilanden

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

de Cocoseilanden

Ultiem genieten op de Cocoseilanden

De Cocoseilanden zijn twee atollen gelegen ten zuidwesten van Java in de Indische Oceaan. De eilanden liggen halverwege tussen Australië en Sri Lanka. De eilanden vormen een extern territorium van Australië en worden bewoond door ongeveer 600 mensen.

Koraaleilanden

De eilanden liggen vrij afgelegen in de Indische Oceaan. De eilanden zijn in totaal ook maar 14 vierkante kilometer groot. In totaal bestaan de Cocoseilanden uit 27 koraaleilanden, maar hiervan worden maar twee bewoond. De bewoonde eilanden heten West Island en Home Island. Op West Island is de hoofdstad te vinden. Dit is overigens niet de grootste stad, want het plaatsje Bentam op Home Island is groter. Hier wonen ruim 400 mensen.

Duiken en snorkelen

Het is erg aantrekkelijk onder duikers en snorkelaars. Het onderwaterleven is hier prachtig, met honderden exotische vissen en tientallen soorten koraal. Ook ligt er een scheepswrak onder water. De stranden zijn bovendien parelwit en het water is kraakhelder. Ook strandgangers kunnen hier dus heerlijk vertoeven.

Keelingeilanden

De eilanden worden ook wel de Keelingeilanden genoemd. Dit is een verwijzing naar de Britse kapitein William Keeling, die de eilanden ontdekt heeft in 1609. Een van de eilanden heeft nog steeds officieel zijn naam: North Keeling Island. Dit eiland is een nationaal park van Australië en is ook het meest afgelegen nationale park van Australië.

Wilde dieren

Verschillende bedrijfjes bieden bootjes aan om wilde dieren te spotten. Je kunt bijvoorbeeld een boot met een glazen bodem pakken naar Prison Island. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een kano te huren. Je hebt ze zowel gemotoriseerd als met peddels. Je kunt diverse wilde dieren spotten of lekker gaan vissen.

Bereikbaarheid

Je kunt de Cocoseilanden relatief gemakkelijk bereiken. Je dient eerst te vliegen naar het Australische vasteland, om vervolgens per vliegtuig naar de Cocoseilanden te gaan. De meeste vluchten hebben nog een tussenstop op Christmas Island, al wordt verwacht dat er steeds meer directe vluchten naar de Cocoseilanden gaan.

Een geheel verzorgde vlucht + accommodatie wordt u aangeboden door Expedia

Een prachtig filmpje over de Cocoseilanden
 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*