blog
Vakantie Galápagos Eilanden

Vakantie Galápagos Eilanden

De Galápagos Eilanden is een eilandengroep dat onderdeel uitmaakt van Ecuador. Echter liggen de eilanden op zo’n 1.000 kilometer afstand van Zuid-Amerika. De eilanden zijn enkele miljoenen jaren oud en zijn daarmee nog vrij jong. De eilandengroep wordt drukbezocht door toeristen, want er komen veel unieke planten en dieren voor op de verschillende eilanden.

De belangrijkste eilanden zijn San Cristóbal, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, San Salvador/Santiago, Floreana/Santa Maria en Marchena. De totale landoppervlakte van de eilanden is circa 7880 km². Er zijn 13 eilanden die groter zijn dan 10 km² en er zijn 115 kleinere eilanden. De eilanden staan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De dieren en planten die er leven zijn namelijk erg kwetsbaar.

De volgende bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard op de Galapagos eilanden:

  • Een bezoek Darwin’s station
  • De geweldige reuzenschildpadden
  • Het Turtles breeding Centre

De beste reistijd voor de Galapagoseilanden in april en mei. Dan heb je de minste neerslag en is het mooi weer op de Galapagos

Klimaat

De eilandengroep kent een warm en nat klimaat. De golfstroom zorgt voor wat verfrissing. De temperaturen zijn het gehele jaar door tussen de 24 en 30 graden Celsius. De koudste maanden zijn juni tot en met november, met temperaturen rond de 25 graden Celsius.

Bezienswaardigheden op de Galápagos Eilanden

Er zijn meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens een tripje naar de eilandengroep. De belangrijkste bezienswaardigheden van de Galápagos Eilanden zijn Cerro Brujo en Puerto Ayora.

De Quilotoa Loop

Als je tijdens je reis door Ecuador een heerlijk ontspannen wandeling wilt maken, dan is de Quilotoa Loop een geweldige optie. Je kunt een prachtige wandeling naar het populaire Quilotoameer maken, door een uniek gebied. Je kunt vanuit de plaats Latacunga vertrekken voor deze intense tocht van twee dagen. Het uitzicht vanaf de rand van de krater is werkelijk adembenemend en mag je zeker niet missen.

Puerto Ayora

Puerto Ayora is de grootste stad van de eilandengroep. Het sfeervolle kustplaatsje wordt veelvuldig bezocht door toeristen. Je kunt er allerlei leuke activiteiten ondernemen, waaronder diverse watersporten, winkelen of een boottocht boeken. De stad staat bekend vanwege het grote aanbod aan duikscholen.

Het onderwaterleven rondom het eiland is dan ook prachtig. Er zwemmen diverse tropische vissen en andere zoogdieren. Als je niet kunt duiken, kun je het leren bij een van de duikscholen. Als je liever snorkelt, dan kan dat natuurlijk ook. Verder heeft de stad een uitgebreid winkelaanbod. Vooral de boulevard is leuk. Je kunt eerst winkelen en vervolgens lekker genieten van een drankje.

Cerro Brujo

Cerro Brujo is veruit het mooiste strand van de Galápagos Eilanden. Het strand is mooi wit en het water is azuurblauw en kraakhelder. Er leven ook verschillende dieren nabij het strand, waaronder de zeehond, reigers en krabben. Nabij het strand kun je ook een bezoekje brengen aan een lagune. Deze lagune heeft zoet water en is zeker een aanrader.

El Garrapatero

El Garrapatero is een ander strand dat erg leuk is om te bezoeken. Op het strand wonen ook diverse flamingo’s. Je kunt er tevens lekker zwemmen, zonnen en snorkelen. Het is wel vrij ver van de bewoonbare stad gelegen, dus je moet wel rekening houden met 30 tot 35 dollar een vervoerskosten als je met de taxi reist. Houd rekening met ongeveer 45 minuten reistijd. Je kunt natuurlijk ook een auto huren en er zelf heen rijden.

Baños de Agua Santa

De ideale plek om kennis te maken met de heerlijke ‘hot water springs’. Deze baden zijn absoluut ontspannend en je geniet ervan met diverse andere toeristen en locals. De hete baden zijn namelijk bijzonder populair. In de directe omgeving van de baden kan je ook veel interessants en spannends vinden. Je kan er terecht in twee nationaal parken, je kan door een kloof wandelen, een mountainbiketocht maken, de Tungurahua vulkaan bewonderen en een ritje maken in de Swing at the End of the World, als je durft. Dit is een schommel die zich boven een diepe afgrond bevindt. Vanaf de schommel kijk je 2600 meter naar beneden. Onvergetelijk voor de echte lefhebbers!

Yasuni National Park

Dit nationaal park laat je kennis maken met de echte jungle van het land. Een bezoek aan de jungle, zoals in dit park, mag zeker niet overgeslagen worden tijdens een rondreis door Ecuador. Je kunt er veel leven vinden, zoals 120 soorten reptielen, 600 soorten vogels en 150 soorten amfibieën. Uiteraard is er ook meer dan genoeg te vinden als het gaat om planten, bloemen en bomen. Heerlijk om op een natuurrijke manier te ontspannen.

De stad Quito

In verreweg de meeste gevallen land je in de stad Quito als je rondreist door Ecuador. Het is absoluut de moeite waard om de tijd te nemen om deze stad te verkennen. Op de lijst van hoogste hoofdsteden ter wereld staat deze stad op de tweede plaats. De bijzondere ligging van de stad levert je al veel voordelen op, maar er is nog veel meer te zien en te doen. Je kunt torens met een hoogte van 115 eter beklimmen, je kunt de Pichincha vulkaan bezoeken en het eeuwenoude centrum, dat beschermd is, gaan verkennen.

Vervoer

Er zijn twee luchthavens op de eilandengroep gevestigd: Seymour Airport en San Cristóbal Airport. Deze twee luchthavens zijn gevestigd op Baltra en San Cristóbal. Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks naar de eilandengroep te vliegen vanaf Amsterdam of Brussel. Je zult dus rekening moeten houden met een en soms wel twee tussenstops.

Rondreis mogelijkheden en boekinformatie

Een rondreis Ecuador is vaak in combinatie met de Galapagos eilanden en neemt gemiddeld zo’n 16 tot 23 dagen in beslag. Ook is het mogelijk om jouw rondreis Ecuador in combinatie te doen met andere landen in Zuid-Amerika.

Wanneer jij echt van plan bent een rondreis door Ecuador te boeken dan raden wij jou aan goed te vergelijken bij onze aanbieders. Zo verschilt het aanbod en de prijs per aanbieder en heeft elk persoon andere wensen.

Pagina’s over Ecuador:

Quito Ecuador
Riobamba Ecuador
Puyo Ecuador
Ecuador met de Galapagos eilanden

 

De Touroperators naar Ecuador

 

 

0