De mooiste bestemmingen in Thailand tonen Aziatische rijkdom
Ervaar het traditionele Thailand

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

De mooiste bestemmingen in Thailand tonen Aziatische rijkdom

Thailand staat bekend om haar culturele en natuurlijke rijkdommen. Het Aziatische land biedt voor elk wat wils. Je kunt er tempels bezoeken, wandelen door het oerwoud of feesten tot in de late uurtjes. Soms is het lastig kiezen wat je bestemming wordt in Thailand. Daarom een overzicht van de mooiste bestemmingen van Thailand.

Het Koninklijk Paleis in Bangkok

Een van de hoogtepunten tijdens een vakantie in Thailand is de hoofdstad Bangkok. Het Koninklijk Paleis voert met recht de lijst aan van mooiste bestemmingen in Thailand. Op slechts enkele meters van de Chao Phyra rivier is dit gigantische paleis uit 1782. In dat jaar werd Bangkok gesticht. In dezelfde periode kwam ook dit paleis vol gouden Boeddha’s en ornamenten tot stand.

Met goud bezaaide tempels

Diverse tempels in Bangkok maken niet zonder reden deel uit van de top 10 mooiste bestemmingen in Thailand. Een echte bezienswaardigheid in de hoofdstad is bijvoorbeeld Wat Pra Keo, bekend om het beeldje van de ‘Smaragdgroene Boeddha’ van slechts 66 cm groot. De kleine Boeddha zou zorgen voor rijkdom en geluk. Andere veelbezochte tempels in Bangkok zijn Wat Arun en Wat Pho. Nergens vind je zoveel prachtig porselein als in de tempel van Wat Arun. Qua leeftijd deze tempel het echter af tegen Wat Pho, dat zich met 200 jaar de oudste tempel van Bangkok mag noemen. Genoeg redenen om deze bijzondere tempels op te nemen in de lijst van mooiste bestemmingen in Thailand.

Ervaar het traditionele Thailand

Thailand staat bekend om haar prachtige tempels vol gouden Boeddhabeelden. Andere bezienswaardigheden zijn echter ook zeer zeker de moeite waard. Zo kun je in de Bangkok de drijvende markt ‘Damnoen Saduak’ bezoeken. Voor toeristen is het een bijzonder gezicht dat handelaren op deze plek hun waar verkopen vanuit bootjes. Minstens zo bijzonder is de ‘Ancient City’ in de provincie Samut Prakan. Hier kun je een wandeltocht maken door een gigantisch openluchtmuseum met allerlei nagebouwde tempels. Het traditionele Thailand vind je ook in ‘Phang Nga Bay’. Al generaties lang werken de Thai hier in vissersbootjes voor hun inkomen.

Duik in het rijke verleden van Thailand

Een dagje strand of cultuur is af te wisselen met een bezoek aan een Thaise stad. Een van de mooiste bestemmingen in Thailand is de oude hoofdstad Ayutthaya. Op twee uur rijden van Bangkok vind je in het centrum honderden tempels die herinneren aan het rijke verleden van Thailand. Of rij door naar Phitsanuloke, een andere oude stad in Thailand. Schitterende Boeddhabeelden en tuintjes maken hier deel uit van het straatbeeld.

Tours en activiteiten in Bangkok

Bangkok is een bijzondere stad waar veel te zien en te doen is. Er zijn vele attracties, bezienswaardigheden, tours en activiteiten. Koop vooraf je tickets voor de populaire attracties en reserveer alvast een leuke fietstocht of wandeling. Maak een keuze uit onderstaande aanbod, bestel veilig en eenvoudig je tickets. Je krijgt de e-tickets na je bestelling per mail toegestuurd. Veel plezier in Bangkok!

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*