De munteenheid in Thailand

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

De munteenheid in Thailand

De munteenheid in Thailand is de Thaise Baht. De afkorting hiervan is THB of ‘฿’. De wisselkoers schommelt altijd een beetje, maar doorgaans kun je deze formule aanhouden: 40 Baht is 1 euro.

Munten en briefgeld

De Thaise munten bestaan uit: 1, 2, 5 en 10 Baht. Daarna volgt het briefgeld: 20 (groen), 50 (blauw), 100 (rood), 500 (paars) en 1000 (beige).

Geld opnemen in Thailand

Je kunt op veel verschillende plekken pinnen. Vooral in Bangkok kun je vrijwel overal wel pinnen. De pinautomaten staan bekend als ‘ATM’. Deze vind je in Bangkok op vrijwel iedere hoek van de straat. Houd er rekening mee dat je wel transactiekosten moet betalen. Je betaalt 200 tot 250 Baht extra. Ook de Nederlandse bank kan nog weer extra kosten per opname rekenen. Exacte kosten hiervan kun je navragen bij je eigen bank.

Je kunt doorgaans maximaal 500 euro per dag opnemen. Dat is ongeveer 19.000 tot 20.000 Baht (afhankelijk van de transactiekosten).

Kosten bij creditcards

Houd er rekening mee dat de kosten van een creditcard doorgaans nog veel hoger zijn. Betaal bij voorkeur daarom contant en pin bij voorkeur zoveel mogelijk in één keer. Daarmee vermijd je de hoge transactiekosten.

Betalen in taxi’s

Houd er rekening mee dat veel taxichauffeurs weinig wisselgeld hebben. De taxichauffeurs hebben vaak niet terug van 500 of 1000 Baht. Zorg er daarom voor dat je voldoende kleingeld op zak hebt. Je kunt bij de lokale supermarkt (zoals de 7-Eleven) 1000 Baht uitgeven aan iets kleins, zodat je voldoende wisselgeld terugkrijgt. Dat kan je dan spenderen in de taxi’s. Taxichauffeurs worden daar erg blij van: en jij ook, want je bent verzekerd van je wisselgeld!

Wisselkantoren

Je kunt op veel plekken je geld wisselen, maar het is raadzaam om niet te wisselen op de luchthaven van Thailand. Daar is de wisselkoers altijd erg slecht en betaal je belachelijk veel geld. Je kunt daarom beter wachten totdat je aankomt in het centrum van de Thaise hoofdstad.

 

Steden in Thailand

Als jij een rondreis gaat maken door Thailand is er een wijd aanbod aan steden die je kan gaan ontdekken. Enkele van deze steden zijn :

rondreis thailand

koninklijk-paleis-bangkok

Deze toeristische trekpleisters leven vaak volledig van het toerisme en daardoor zal je overal met open armen ontvangen worden. Als je naar Bangkok gaat de hoofdstad van Thailand zal je een stad ontdekken die in enkele tientallen jaren is uitgegroeid tot een wereldstad, deze drukke metropool heeft een spirituele, culturele, diplomatieke en commerciële kant. In de steden van Thailand zal je veel eeuwenoude boeddhistische tempels vinden, prachtige paleizen, kloosters, moderne winkels en vele prachtige kanalen. Het koninklijk Paleis en Wat Phra Kaew in Bangkok is een aanrader voor iedereen die Thailand wilt bezoeken.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*