De top 10 vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

De top 10 zomervakantie landen in Europa voor 2017

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur, tijd om je vakantie voor 2017 te boeken! Naar welke van de top 10 zomervakantielanden binnen Europa ga jij dit jaar?

Of kies je wellicht voor een trip naar een ander continent, zoals Amerika, Azië of Afrika ? Tegenwoordig is het echter al lang niet meer nodig om naar het buitenland te gaan.

Ook Nederland zelf staat in de top 10 zomervakantie landen, door de hogere temperaturen en de fraaie plekken die ons eigen land kent. Denk bijvoorbeeld aan de bossen op de Veluwe, de prachtige kustlijn in het westen van Nederland, enzovoorts.

Veel landen uit de top 10 zomervakantie landen liggen in het zuiden van Europa, waar veel Nederlandse toeristen jaarlijks op zoek gaan naar warmte en zon.

Ook de landen in Oost-Europa worden echter steeds populairder! Wist je bijvoorbeeld dat ook Tsjechië in de top 10 zomervakantie landen in Europa staat dit jaar? Leuk om hier de prachtige cultuur en natuur op te zoeken!

Welke landen vormen de top 10 zomervakantie landen van 2017?

De top 10 zomervakantie landen wordt dit jaar aangevoerd door Frankrijk, gevolg door Duitsland en Spanje. Frankrijk en Spanje vanwege de warmte, de fraaie campings en de mooie stranden en Duitsland omdat het zo lekker dichtbij is voor Nederlanders.

Daarbij heeft Duitsland een rijke historie, met Berlijn als absoluut hoogtepunt. Ben jij bijvoorbeeld al eens bij de Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie geweest? Het zijn slechts twee historische bezienswaardigheden, die je in Duitsland (specifiek: Berlijn) kunt bezoeken.

De volledige top 10 zomervakantie landen in Europa:

  1. Frankrijk
  2. Duitsland
  3. Spanje
.
  4. Oostenrijk
  5. België
  6. Italië
  7. Nederland
  8. Turkije
  9. Griekenland
  10. Tsjechië

Welk land uit de top 10 zomervakantie landen krijgt jouw voorkeur?

Opvallend is de hoge klassering van Turkije, met het dreigende terrorisme in dit land. Schijnbaar laten Nederlandse vakantiegangers zich niet weerhouden van het boeken van een all inclusive vakantie naar de Turkse kust. Wanneer iets meer veiligheid je voorkeur krijgt, maar je wel naar de warmte wilt gaan, bieden Frankrijk, Spanje en Italië de uitkomst.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*