Wat zijn de favoriete sporten in Thailand?

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Wat zijn dé favoriete sporten in Thailand?

De sportliefhebber kan ook terecht in Thailand. Op andere pagina’s schreven we al berichten over duiken en snorkelen aan de kustlijnen van het Aziatische land, maar ook een aantal vechtsporten zijn erg populair in het land.

Wat zijn de favoriete sporten in Thailand?

MUAY THAI KICKBOKSEN

Thaise sport in Thailand

Muay Thai kickboksen is een eeuwenoude vechtsport die al ongekend lang in Thailand beoefend wordt. Ook in Nederland wint de gevechtssport populariteit, maar de roots komen uit Thailand. Origineel begon de sport als Krabi Krabong. Deze sport werd speciaal ingezet voor de Thaise strijders die geen wapens (meer) hadden of dat deze ontbraken. Deze stijl was dodelijk, maar uit diezelfde stijl is Muay Thai Kickboksen ontstaan.

MUAY THAI WEDSTRIJDEN

Je kunt in het land diverse Muay Thai wedstrijden bekijken. De sport wordt eigenlijk in heel Thailand wel beoefend. De wedstrijden bestaan uit maximaal vijf rondes van exact drie minuten. De wedstrijd kan voortijdig gestopt worden wanneer een bokser knock out gaat. De meeste boksers gaan knock out doordat zij meerdere keren op de benen worden getrapt. Dit maakt de bokser onstabiel.

SPORTSCHOLEN

In Thailand zijn een hoop sportscholen te vinden waar je de sport kun beoefenen. De meeste Thaise bokser beginnen al vanaf jongs af aan met de gevechtssport. De meeste Thai stoppen rond hun 25ste.

TAKRAW

Thaise sport in Thailand

Takraw is een sport dat lijkt op voet-volleybal. Echter is er een groot verschil: het wordt gespeeld op een soort badminton veld. De spelers moeten de bal in de lucht houden en mogen daarbij alle lichaamsdelen gebruiken, behalve de handen. Je moet erg behendig zijn voor deze sport en op een topniveau is het leuk om te bekijken. De bewegingen van de professionals zijn behendig wat een leuk uitzicht is als toeschouwer.

Eerder verschenen artikelen:

Parasailen in Thailand

Olifanten rijden in Thailand

Jungletocht in Thailand

Foto’s van Thailand,het land met de eeuwige glimlach

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*