Gewoontes en Etiquette in Thailand
Gewoontes en Etiquette in Thailand

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Gewoontes en Etiquette in Thailand

Wat zijn de gewoontes en Etiquette in Thailand?

Elk land kent zo haar normen en waarden. Thailand dus ook. Deze pagina is daarom speciaal gewijd aan de gewoontes en de etiquette in Thailand. Hiermee ga je goed voorbereid op reis!

The absolute do’s in Thailand

Een hoop glimlachen

Een hoop glimlachen is waar de Thaise bevolking erg om bekend staat. Niet voor niets noemen ze het Thailand ‘Het land van de glimlach’. Glimlach daarom ook een hoop naar Thaise mensen als zij dit naar jou doen. Glimlachen is zelfs normaal als je het niet eens bent met andermans standpunt, of wanneer je aan het onderhandelen bent voor bijvoorbeeld een goedkopere prijs op de markt.

Gebruik alléén je rechterhand (Linkerhand wordt gezien als “onrein”)

In Thailand wordt de linkerhand als ‘onrein’ gezien. Je doet er daarom verstandig aan om vrijwel alles met je rechterhand te doen. Eten, hand geven en dergelijke gebeurt allemaal met de rechterhand.

Schoenen uittrekken

Bij de meeste mensen thuis is het een normale zaak dat je je schoenen uittrekt. Maar in Thailand vragen sommige bedrijven, restaurants en winkels ook of je je schoenen uit wilt trekken.

Eten met een lepel

De enige manieren om te dineren in een Thais restaurant is met een lepel in de rechterhand en een vork in de linkerhand. De vork wordt gebruikt om eten op de lepel te scheppen. De lepel het enige bestek dat daadwerkelijk in je mond verdwijnt.

De Absolute Don’ts in Thailand

Bind vooral geen schoenen aan je backpack

Schoenen worden in Thailand vooral gezien als ‘vies’. Schoenen aan je backpack hangen is dan ook absoluut niet de bedoeling. De Thai vindt schoenen boven de hoogte van je enkels disrespectvol, zowel naar jezelf als naar anderen.

‘Wijs’ niet met je voeten

Je voeten even schoonmaken met een tuinslang? En dan je voeten hierbij op een tafel leggen zodat je ze gemakkelijker schoon kan maken? Sterk afgeraden! Het is ontzettend asociaal voor de Thai om met je voeten richting een persoon te wijzen.

Kruis niet met je benen

Je mag ook niet kruizen met je benen. Ook dit is ronduit onbeschoft in de ogen van de Thai.

Wijzen is onbeleefd

Net als in Nederland, is wijzen naar mensen onbeleefd. Je kunt wel gewoon wijzen naar objecten.

HET HEILIGSTE DEEL VAN HET LICHAAM: HET HOOFD

Wijs geen of raak geen hoofd of haren aan. Men ziet het hoofd als het heilige deel van het lichaam. Belangrijke delen van het lichaam zijn hier opgeslagen, zoals de hersenen. In Nederland ‘aaien’ we wel eens een klein kind over het hoofd, maar in Thailand is dit alles behalve gebruikelijk.

BELEDIG DE KONING NIET!

Het openbaar beledigen van de koning kan resulteren in een zware gevangenisstraf. Levenslang de bak is een straf die wel eens opgelegd is. Kijk dus uit met wat je zegt.

WEES NIET ONBELEEFD

Zoals in Nederland ook geldt: wees niet onbeleefd! Schreeuw niet en verhef je stem ook niet. Glimlachen is normaal in Thailand, ook als je het ergens niet mee eens bent.

Wat vind jij van de Thaise gewoontes? Welke gewoontes wijken volgens jou af? Reageer hieronder!

Tours en activiteiten in Bangkok

Bangkok is een bijzondere stad waar veel te zien en te doen is. Er zijn vele attracties, bezienswaardigheden, tours en activiteiten. Koop vooraf je tickets voor de populaire attracties en reserveer alvast een leuke fietstocht of wandeling. Maak een keuze uit onderstaande aanbod, bestel veilig en eenvoudig je tickets. Je krijgt de e-tickets na je bestelling per mail toegestuurd. Veel plezier in Bangkok!


 

 

 

 

 

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*