Goedkope vakantie naar Milaan
Galleria Vittorio Emanuele II om te shoppen !

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Goedkope vakantie naar Milaan

Milaan is gelegen in de regio Lombardije en functioneert als tweede stad van Italië. Het is de belangrijkste stad in het noorden en jaarlijks trekt de stad ontzettend veel bezoekers. Je kunt er winkelen, bezienswaardigheden bekijken of genieten van het Italiaanse eten. Een stedentrip naar Milaan mag daarom niet uitblijven!

Bezienswaardigheden in Milaan

De meeste mensen die een stedentrip naar Milaan boeken, gaan heen voor het shoppen. De stad kent talloze winkelcentra, winkels en andere winkelmogelijkheden. Maar naast winkelen kun je ook diverse interessante bezienswaardigheden bekijken.

Dom van Milaan

Eén van de leukste bezienswaardigheden van de stad is zonder twijfel de Dom van Milaan. Het is één van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld en is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van heel Italië. Er is ruim zes eeuwen gewerkt aan dit bouwwerk en dat kun je er ook aan afzien. De kathedraal is ronduit prachtig!

La Scala Theater

Het La Scala Theater is één van de mooiste operagebouwen ter wereld. Er worden regelmatig beroemde tentoonstellingen uitgevoerd, waarbij de zalen standaard uitverkocht zijn. Een absolute aanrader dus, tijdens je stedentrip naar Milaan.

Castello Sforzesco

Alhoewel de Dom van Milaan de meeste populariteit geniet, is ook de Castello Sforzesco een absolute topper. Dit bekende kasteel wordt ook veelvuldig bezocht. Er zijn talloze schilderijen en kunstwerken in het kasteel te vinden.

Galleria Vittorio Emanuele II

De Galleiria Vittorio is een bijzonder gebouw. Je kunt er zowel genieten van de vele winkelmogelijkheden en tegelijkertijd kun je genieten van een prachtige bezienswaardigheid. In het gebouw vind je diverse gerenommeerde modeontwerpers.

Giardini Pubblici

De Giardini Pubblici is het stadspark van de stad. Het is ontzettend groen en rijk aan diverse mooi bloemen en planten. Ook zijn er fraaie waterfonteinen te vinden en tevens is het oudste museum van de stad gevestigd in het stadspark. Zo kun je even lekker ontsnappen aan alle drukte van de stad.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in Milaan prima geregeld. Je kunt het beste gebruik maken van het tram- of metronetwerk. Veel toeristen kiezen liever voor de tram, omdat de tramlijn minder ingewikkeld is dan het metronetwerk.

Naast het tram- en metronetwerk zijn er ook nog talloze buslijnen. Helaas staan de bussen relatief vaak vast in het verkeer en kun je tijdens je stedentrip naar Milaan beter kiezen voor de metro of tram.

MilanoCard

Indien je veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, kun je het beste de MilanoCard aanschaffen. Met deze kaart kun je onbeperkt met het openbaar vervoer en kun je bovendien gratis sommige bezienswaardigheden bekijken.

Hop-on, hop-off bus

Een ander leuk vervoersmiddel door de stad is de hop-on, hop-off bus. Deze bus gaat langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bewaren

MilaanOver ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*