Goedkope verre reizen
Lima -Peru

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Goedkope verre reizen

Lima is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Peru. De stad is gelegen aan de kust van Pacifische Oceaan. In Lima vind je verschillende leuke musea die je kunt bezoeken en ook de lokale markten hier zijn leuk om te bezoeken. Ook als je van natuurverschijnselen houdt, is deze Zuid-Amerikaanse stad zeker een aanrader.

Goedkope verre reizen

Wil jij een rondreis Peru maken? Vergelijk dan onze rondreizen naar Peru aanbieders hieronder of leer meer over rondreizen door Peru in dit artikel. Tot € 175,00 per persoon kassakorting bij NRV. Boeken kan tot 28-02-2017. U kunt reizen tot en met December 2017. Dat zijn goedkope verre reizen!

Klimaat

De stad heeft een warm woestijnklimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is 19,5 graden en er valt vrijwel nooit regen in de stad. Tevens heeft de stad te maken met veel zonneschijn. De warme maanden vallen in november tot en met april. In de overige maanden is het iets kouder.

Bezienswaardigheden in Lima

Je kunt meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken tijdens je vakantie naar Peru. In Lima kun je onder andere genieten van de lokale markt, het Museo Amano en het Museo Nacional de Antropologia y Arqueología.

Museo Nacional de Antropologia y Arqueología

Het Museo Nacional de Antropologia y Arqueología vertelt je meer over de verschillende culturen die in Peru hebben gewoond. Er is een grote collectie aan onder andere keramiek en textiel opgeslagen. De vondsten geven je een goed inzicht in de pre-Inca tijd. Iedere kamer heeft een eigen tijdlijn met daarin de historie van een bepaalde cultuur. Als je wilt kun je ook een rondleiding boeken in het Spaans of in het Engels. Het museum is dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 geopend. Op zaterdag is het museum geopend van 09.00 tot 16.00.

Museo Amano

Een ander prachtig museum in de stad is de Museo Amano. Je leert in dit museum meer over de Chancay-cultuur. Je kunt de ontwikkelingen van de Colombiaanse beschavingen hier goed volgen. Wat op zich een beetje gek is, is dat je het museum alleen op afspraak kunt bezoeken. Je zult dus van te voren moeten reserveren op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Een rondleiding kun je reserveren om 14.00, 15.00, 16.00 of 17.00.

De lokale markt

Iedere dag is er een gezellige gemarkt geopend in Lima. Je kunt hier de meest uiteenlopende producten kopen: van fruit, groente, vlees tot leuk handwerk en souvenirs. De souvenirs zijn hier doorgaans goedkoper dan in de lokale winkels.

Vervoer

De luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad. Als je aankomt op de luchthaven zal je gelijk al merken dat het verkeer vrij chaotisch is. Als je aankomt in de binnenstad zal dit gevoel alleen maar versterken. Je kunt er echter wel lekker goedkoop een taxi pakken.

Als alternatief kun je ook met de bus reizen. Er zijn twee type bussen: Combi’s (kleine bussen) en Micro’s (grote bussen). De bussen rijden allemaal een vaste route en dat staat ook allemaal keurig aangegeven. Als je maar één wijk hoeft te reizen, betaal je maar 0,50 sol. Als je verder moet reizen, betaal je 1,20 of 1,50 sol. Dat valt allemaal reuze mee. Als je de bus wilt pakken, moet je gewoon je hand uitsteken. De bus stopt dan voor je. Je kunt het beste alleen overdag met de bussen reizen. In de avond heeft de taxi de voorkeur. Dat heeft te maken met veiligheid.

Een rondreis Peru boeken

Een rondreis Peru boeken is net zo makkelijk als een simpele vakantie, de prijzen lopen ver uiteen en door goed te vergelijken kan al gauw 500 euro bespaard worden(per persoon). Wij raden je daarom ook goed aan te vergelijken bij al onze aanbieders, mocht je echt niet vinden wat bij je past dan kan je altijd met de reisorganisatie in overleg voor een rondreis op maat.

Ook kan een rondreis Peru vaak in combinatie met andere landen geboekt worden zoals: Paraguay of Ecuador.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Peru

Voor meer inspiratie bekijk je onze Zuid-Amerika rondreizen overzicht!

 

 

Peru

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*