blog
Low budget vakantie

Low budget vakantie

Wilt u graag van veel vakantie kunnen genieten zonder dat het u veel vakantiegeld kost? Kies dan voor een low budget vakantie. Low budget vakanties zijn goedkope vakanties Dat wil niet zeggen dat ze slechter zijn. Integendeel, door slim te boeken kunt u voordelig op vakantie zonder plezier daarvoor in te hoeven leveren.

Het hele jaar door op vakantie dankzij low budget vakanties

Wanneer u slim uw vakantiegeld besteedt door te kiezen voor low budget vakanties, goedkope stedentrips, aanbiedingen of last minutes kunt u het hele jaar door van vakantie vieren genieten.

Er zijn allerlei soorten low budget vakanties van een goedkope autovakanties tot all inclusive vakanties en van vakantieland Spanje tot vakantieland Turkije. U kunt slim een betaalbare en goede budgetvakantie boeken door veel prijzen te vergelijken en reviews te lezen van vakantiebestemmingen. Dat kost misschien even wat tijd, maar het bespaart u wel veel geld.

Het aanbod met goedkope vakanties is tegenwoordig heel groot. Dat komt omdat er veel vakantieaanbieders zijn en vakanties kunnen eenvoudig online geboekt kunnen worden (dat drukt de kosten voor aanbieders). Zowel een verre reis als korte stedentrip kan snel en makkelijk online worden gereserveerd tegen een betaalbare prijs. Volop voordeel dus voor vakantieliefhebbers!

Bepaal het budget dat u wilt uitgeven aan uw vakantie

Het kan raadzaam zijn om vooraf een duidelijk budget vast te stellen dat u maximaal aan uw vakantie wilt uitgeven. Op basis van dit budget kunt u gaan kijken naar budget vakanties zoals aanbiedingen en last minutes. Bepaal ook wat voor soort vakantie u voor dat budget wilt hebben. Bijvoorbeeld: Wilt u in Nederland op vakantie of in het buitenland?

Gaat u met de auto op vakantie of liever met de bus of het vliegtuig? En wilt u graag dat eten en drinken inclusief zijn (all inclusive) of doet u liever boodschappen op de vakantiebestemming? Door vooraf u budget te bepalen kunt u gerichter naar een budgetvakantie opzoek gaan en dat scheelt tijd.

Kies het land waar u graag naar op vakantie wilt gaan

Wilt u graag in Nederland uw vakantie doorbrengen of toch liever in het buitenland? Wanneer u in Nederland blijft kunt u profiteren van low budgetprijzen voor een bungalowpark- of hotelverblijf. Ook kunt u ervoor kiezen om een campingplaats te boeken. Over het algemeen is het zo dat wanneer u in eigen land blijft u een stuk goedkoper uit bent.

Bijkomend voordeel is dat u niet ver hoeft te reizen. Wilt u graag naar het buitenland op vakantie? Kies dan voor een aanbieding, dagaanbieding (dat is een zeer kort lopende aanbieding) of last minute. Voor slechts een paar honderd euro hebt u dan al een hele leuke vakantie voor een lage prijs.

Low budget vakantie Nederland

Nederland is en blijft bij veel Nederlanders populair om de vakantie door te brengen. Gewoon lekker in eigen land verblijven en profiteren van lage prijzen. De meeste Nederlanders die in eigen land vakantie vieren kiezen het liefst voor een kampeervakantie, bungalowvakantie of korte vakantie met verblijf in een hotel.

Nederland heeft ontzettend veel vakantieverblijven beschikbaar waar genoten kan worden van een heerlijke vakantie. In de zomervakantie zijn Zeeland, de Waddeneilanden en Limburg erg populair. Het voorjaar en herfst zijn Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Gelderland heel erg in trek. Tijdens de winter zijn de kustplaatsen minder in trek en gaan vakantiegangers het liefst naar Gelderland, Noord-Brabant of Limburg.

Low budget vakantie België of Duitsland

Wilt u niet te ver van huis op vakantie, maar wilt u toch even de grens over? Kies dan voor België of Duitsland. Deze landen zijn geschikt om het hele jaar door naar op vakantie te gaan. Maar vooral voor een zomervakantie zijn België en Duitsland erg leuk om naartoe te gaan. De Belgische Ardennen zijn echt geweldig om uw vakantie te vieren.

Hier kunt u een echte actieve vakantie beleven. In de Belgische Ardennen kunt u wandelen, fietsen, kanovaren en nog veel meer. Duitsland heeft prachtige wijnvelden, mooie historische steden en grote bossen waar u lange wandelingen kunt maken.

Low budget vakantie Spanje

Wilt u graag goedkoop op vakantie naar het buitenland? Kijk dan eens naar vakantieland Spanje. Dit vakantieland is favoriet bij heel veel vakantiegangers om zijn temperatuur, heerlijke stranden en betaalbare prijzen. U kunt naar Spanje reizen per auto, bus of vliegtuig. Het nadeel van met de auto gaan is dat u best een tijd onderweg bent met de auto.

Een vliegticket naar Spanje is heel goedkoop. Een goede tip is dan ook om voor gemak én lage prijzen te kiezen en te gaan voor low budget vliegvakantie naar Spanje. Wat ook erg leuk is: De Canarische Eilanden. Dit zijn prachtige Spaanse eilanden waar u het hele jaar door kunt genieten van een heerlijke zonvakantie.

Low budget vakantie Italië

Italië is een heel veelzijdig vakantieland. Er zijn veel bezienswaardigheden en de stranden aan de Middellandse zee zijn fantastisch. Ook zijn er grote Italiaanse meren waar u diverse watersporten kunt beoefenen zoals waterskiën en kanovaren. De Alpen zijn zowel in de winter als de zomer erg populair. Dat komt omdat De Alpen in de winter altijd goede sneeuw heeft en waar naar hartenlust kan worden geskied en gesnowboard en in de zomer ziet alles er prachtig groen uit en kunt u genieten van een mooie wandeling of fietstocht.

Low budget vakantie Turkije

Net als Spanje is vakantieland Turkije heel populair bij veel Nederlanders. Dit land heeft zeer mooie stranden, mooie landschappen en prachtige historische cultuur. Voor weinig geld kunt u hier een fantastische vakantie hebben. Net als naar Spanje kunt u naar Turkije voor weinig geld een vliegvakantie boeken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om verblijf en vlucht los te boeken, ook hier geldt: goed vergelijken! In Turkije kunt u vele soorten accommodaties boeken, van vakantiewoning tot luxe hotel en alles voor een betaalbare prijs.

Lees reviews over vakantiebestemmingen

Goedkoop kan ook weleens duurkoop zijn. Wanneer u voor een low budget vakantie gaat doet u er verstandig aan om goed de reviews over vakantiebestemmingen te lezen. Dit kan u namelijk een hoop ellende schelen. Door u vooraf goed te informeren kunt u een uitstekende low budget vakantie boeken en weet u zeker dat u het op plaats van bestemming ook echt naar uw zin zult hebben. De bekendste websites met betrouwbare reviews over vakantiebestemmingen zijn Zoover en TripAdvisor

Tips voor een nog goedkopere budgetvakantie

Boek op het juist moment

Door goed op het moment te letten op het moment wanneer u uw low budgetvakantie boekt kan u dat veel geld besparen. Het beste kunt u buiten de schoolvakanties op reis gaan of een vakantie boeken in het voor- of naseizoen.

Maak gebruik van korting

Voor het boeken van een goedkope vakantie kunt u het beste gebruikmaken van vroegboekkorting, een aanbieding of last minute. Vooral bij zomervakanties loont dit, aangezien die vaak het prijzigste zijn. Het gebruik van een kortingscode hoeft niet altijd voordeliger te zijn. Vaak kunt u beter gebruikmaken van een aanbieding waarbij de korting reeds in de prijs verwerkt is.

Ga met een groter gezelschap op vakantie

Wanneer u met een groter gezelschap op vakantie gaat kunt u de reiskosten delen. Daarom kan op vakantie gaan met het hele gezin of met vrienden de reiskosten behoorlijk drukken.

Eten, drinken en zonnebrandcrème

Gaat u op kampeervakantie? Neem dan bepaalde voedingswaren zelf mee op reis. Hierbij kunt u denken aan kaas en bier. In het buitenland willen deze artikelen nog weleens prijzig zijn. Gaat u een dagje weg, gaat u een citytrip maken of genieten van dagje strand? Neem uw eigen drinken, lunch en/of snacks mee. Zonnebrandcrème kunt u het beste van thuis meenemen. Crèmes zijn in het buitenland namelijk vaak prijzig. Nog een goede tip: producten zoals ijsjes kunt u het beste in de supermarkt kopen in plaats van bij een restaurant of ijscoman op vakantie.

Zelf koken of all inclusive vakantie?

Het is per vakantie verschillend of het beste zelf kunt koken op uw vakantie of dat u kiest voor een all inclusive vakantie. Iedere dag zelf uw boodschappen doen en zelf koken hoeft niet altijd te betekenen dat u goedkoper uit bent. Bij een all inclusive vakantie kunt u kiezen voor half- of volpension.

Bij half-pension zijn ontbijt en diner inbegrepen, bij volpension naast ontbijt en diner ook de lunch en meestal ook drinken en snacks inbegrepen. Omdat u bij all inclusive (zeker bij volpension) niet zelf meer boodschappen hoeft te doen voor het eten kan u dat veel geld besparen. In sommige vakantielanden zijn de boodschappen namelijk behoorlijk duur.

0