Mountain Zebra National Park
Mountain Zebra National Park Zuid Afrika

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Mountain Zebra National Park

Tijdens een rondreis Zuid Afrika bezoek je ook Mountain Zebra National Park

In Zuid-Afrika kom je veel verschillende nationale parken tegen. Elk park is gekenmerkt door de bepaalde dieren die hier voorkomen. Zoals de naam je al doet vermoeden komen er in Mountain Zebra National Park vooral veel Zebra’s voor. Toch hoef je niet bang te zijn dat je er geen andere dieren tegenkomt. Een waslijst aan dieren bevindt zich in het omheinde gebied. Het park is een van de kleinste van Zuid-Afrika, maar is toch adembenemend. Vanaf de bergen heb je mooie vergezichten over het landschap.

Het nationale park van Zuid-Afrika bevindt zich vlakbij Cradock. Dit is een kleine plaats in de Eastern Cape provincie. In 1937 werd het park voor het eerst een natuur reservaat. Sinds 1978 werden de zebra’s aan het park toegevoegd om de populatie te laten toenemen. Vandaag de dag bevinden zich er maar liefst 700 dieren in het park. Het park beschikt over ongeveer 20 verschillende diersoorten. Waaronder buffels, leeuwen, elanden, jackhalzen, cheetahs en gemsbokken. Daarnaast bevinden zich er ook nog veel kleine dieren en diverse mooie vogels.

In het park zelf bevinden zich ook nog rotsschilderingen. Echter zijn deze niet heel groot en valt het bij de meeste bezoekers vaak ook tegen. Als je op rondreis bent door Zuid-Afrika dan is dit park erg geschikt om zelf met de auto te bezoeken. Je kan vrijwel elk pad nemen in het park en je zal er niet verdwalen. Om heel het park te zien heb je ongeveer één dag nodig. De mogelijkheid is aanwezig om te verblijven in het park. Mountain Zebra National Park maakt deel uit van de vele SANParks die je kunt bezoeken in Zuid-Afrika.

Als je op rondreis bent in Zuid-Afrika en je bent in de buurt van Cradock, dan is het bezoeken van dit park zeker de moeite waard. Je komt er niet veel toeristen tegen. Maak mooie foto’s van de dieren. In 2013 zijn er drie leeuwen vrijgelaten in het park. Het vinden van de dieren is niet altijd even makkelijk. Als je met een gids gaat, dan is de kans groot dat je de cheeta of leeuw tegenkomt. De dieren beschikken over een zendertje.

Zuid Afrika

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*