blog
Op strandentocht door Gambia

Op strandentocht door Gambia

Wie naar Gambia gaat wil gegarandeerd kennis maken met de stranden van het land. Zelfs mensen die normaal gesproken niet zo van het strand houden zullen zich hier zeker goed kunnen vermaken. Rondreizen door Gambia is uniek, zeker ook als je hier en daar een dagje strand meepakt. Dit land heeft werkelijk de meest bijzondere stranden die je tegen zal komen. Waarom zou je de stranden van Gambia nu echt eens moeten bezoeken?

Nergens een schoner strand dan in Gambia

Een heel groot voordeel van de stranden van Gambia is wel dat deze erg schoon zijn. Je zal hier zeker niet snel afval zien liggen in het zand, want er wordt voortdurend hard gewerkt om de stranden zo schoon mogelijk te houden. Dit is prettig als je er een dag wilt vertoeven.

senegambia beach kololi gambia tui 410410 s

Je wordt altijd wel vermaakt

In Gambia zijn mensen blij dat je er bent en dit laten zij ook merken. Zij zullen er alles aan doen om het jou naar je zin te maken. Zo kan je vlakbij een strandbar gaan zitten, waar in de meeste gevallen ook parasols, strandstoelen en ligbedden te huur zijn. Je kunt rekenen op een uitstekende verzorging door het personeel van de strandbar.

Ook verkopers zijn er meer dan genoeg te vinden op de stranden van Gambia. Er worden onder meer stoffen, sieraden, kleden en vers fruit verkocht op de stranden. Ben jij iemand die hier helemaal niet op zit te wachten? Dan kan je het best naar een strand gaan dat bij een hotel hoort. Hier is verkoop op het strand niet toegestaan.

Erg veilig voor kleine kinderen

Kinderen kunnen veilig spelen langs de kust. Een heel groot voordeel van de stranden van Gambia is wel dat de kust heel geleidelijk afloopt. Je moet toch wel vrij ver het water inlopen om tot je middel in het water te staan, dus voor kinderen is het er heerlijk spelen in het water zonder dat er het risico bestaat dat zij van het ene op het andere moment in te diep water terecht komen.

Romantische paardrijftochten

Het is mogelijk om op een aantal stranden een paardrijtocht te maken. Het is goed om zelf wat eten en drinken voor het paard mee te nemen. Het is namelijk zo dat de dieren in Gambia minder goed worden verzorgd zoals we in Nederland over het algemeen gewend zijn. Hierdoor zijn de dieren vaker wat mager en verzwakt. Als je wilt gaan paardrijden langs het strand, doe dit dan als de temperatuur niet te hoog is en laat het paard ook niet te hard lopen.

De mooiste stranden in Gambia

senegambia gambia strand s

Natuurlijk vertellen we je ook nog even welke stranden je echt niet mag missen. De meest bekende stranden zijn Kotu Beach, Kololi Beach en Cape Point. Sanyang Beach is het mooiste strand van heel het land en staat ook wel bekend als Paradise Beach. Als je echte rust zoekt, dan zijn de stranden en baaien aan de zuidzijde van Gunjur de beste optie.

Heb jij er al helemaal zin in? Reserveer dan nu jouw reis door Gambia

Vergelijk direct alle reizen naar Gambia

0