piramides van gizeh
Piramides van Gizeh : Cheops- Chefren en Mykerinos

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Piramides van Gizeh

De piramides van Gizeh duiken vanuit het niets op. Je ziet de piramides van grote afstand aan de horizon verschijnen. DezePiramides van Gizeh machtige, driehoekige punten moet wel de oudste skyline ter wereld zijn. Als je naar de piramides gaat, raden wij je aan om de rondweg te nemen. Doe je dit niet, dan zie je ze pas als je er vlak naast staat. Caïro reikt inmiddels tot aan de voet van het Gizeh-plateau. De piramides worden bijna van alle kanten omringt door Caïro. Op het Gizeh-plateau liggen drie gigantische piramides. Deze drie piramides zijn gebouwd als kerkhof voor de koningen Chefren, Mykerinos en Cheops.

Het gebied met de drie piramides is erg groot, ze liggen dan ook vrij ver bij elkaar vandaan. Als je alle piramides wilt bekijken, kun je dit het beste wandelend doen. Wil je naar het uitzichtpunt? Dan moet je dit doen met behulp van een kameel, taxi of met een paardenwagen. Behalve als je rondreist met een bus. Je kunt niet echt rustig rondlopen bij de piramides. Er wordt, terwijl jij aan het rondkijken bent, aandacht opgeëist van waterverkopers, kamelendrijvers en ansichtkaartverkopers. Ons advies is om afwijzend en ook beleefd te blijven.

De drie grote piramides van Gizeh

Vroeg in de morgen staan aan de voet van de piramide van Cheops lange rijen bussen met toeristen. Iedereen probeert als eerste bij het loket te komen om een kaartje te kopen dat toegang geeft tot de piramides. De piramide van Cheops is het enige wereldwonder dat nog bestaat. De piramide van Chefren is iets kleiner dan de piramide van Cheops, deze piramide is iets hoger gelegen. Iets verder ligt de piramide van Mykerinos. Deze lijkt klein in vergelijking met de andere twee piramides.

De piramide van CheopsPiramides van Gizeh

De Cheops piramide mag je niet betreden met een camera of fototoestel. Via een smalle doorgang bereik je ‘De Grote Galerij’. Het plafond is acht meter hoog, en deze galerij is een doorgang naar de Koningskamer. In deze kamer staat de sarcofaag van Cheops. De Cheops piramide is ongeschikt voor mensen met claustrofobie of problemen met het hart. Als je moeilijk ter been bent, is deze piramide ook minder geschikt.

Klaar om naar Egypte te gaan?

Heb jij al zin in je rondreis door Egypte? Het wordt een onvergetelijke ervaring! Natuurlijk vind jij de beste rondreis door Egypte veilig en vertrouwd via Goedkoperondreis.com.

 

Vergelijk direct rondreizen naar Egypte:

 

Meer informatie pagina’s over Egypte:

Vakantie El Gouna
Valei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Snorkelen in Egypte
Tempels in Abu Simbel
Vakantie vieren in Sakkara
Woestijn activiteiten
De Nijl en de Rode Zee
Snorkelen in Egypte
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Duiken in Hurghada
Vakantie Sharm El Sheikh
Sinaïberg ofwel Mozesberg

 

Egypte in beeld

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*