Rakiura het kleinste park van Nieuw-Zeeland
Rakiura park van Nieuw-Zeeland

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Rakiura het kleinste park van Nieuw- Zeeland

Genieten van een ongerepte natuur: Rakiura het kleinste park van Nieuw-Zeeland

Het Rakiura park is het jongste – opgericht op 9 maart 2002 – en kleinste park van Nieuw-Zeeland. Met een oppervlakte van 16.300 hectare bedekt het 60% van het Stewart Island. Dit gebied is een beschermd natuurreservaat. Toeristen kunnen hier te voet, per zeilboot of kajak genieten van de ongerepte natuur en het vogel- en dierenleven. In zee kun je hier zeehonden, pinguïns, walvissen, albatrossen en heel veel vissen zien. Landinwaarts zie je veel verschillende vogelsoorten en kun je het nationale symbool van Nieuw-Zeeland – de kiwi – spotten. Door het ontbreken van de natuurlijke vijanden van de kiwi is dit de beste plaats om de kiwi in hun natuurlijke omgeving te spotten. 390 mensen wonen op dit eiland, die 65 kilometer lang en op het breedste punt 40 kilometer is. Met 276 kilometer aan wandelpaden heb je hier vele verschillende routes van kort tot lang. Het park is per veerboot te bereiken die ongeveer één uur onderweg is.

Ulva Island

Één van de populairste attracties op het Stewart Island is het vogelparadijs Ulva Island. Aan te raden is om onder begeleiding van een gids deze wandeling te maken. Hij kan je de meest kleurrijke papegaaien, houtduiven, bontbekplevieren en vele andere vogelsoorten laten zien. Hier zijn de mooiste vogels van het land te spotten.

Kiwi-spotten bij Mason Bay

Deze schuwe vogel komt al ongeveer 30 miljoen jaar voor en is het nationale symbool van Nieuw-Zeeland. Met een gids wandel je 2 keer 14 kilometer door bush, modder, drasland en duinen met onderweg schitterende uitzichten en heel veel vogels. Grote kans dat je de kiwi spot, die rondscharrelt in het gewas en met zijn 20 cm lange snavel in de grond boort op zoek naar voedsel.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland:

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

Een reisverslag van de eerste 7 van de 14 Nationale parken in Nieuw Zeeland  kun je hier vinden

Een reisverslag van de Great Walks in Nieuw Zeeland staan op deze pagina

Bijzonderheden over een culturele tocht door Nieuw Zeeland staan op deze pagina

Wil je actie en avontuur zoals Paragliden, Bungeejumpen, Zorbing, Raften, Duiken of Kajakken in Nieuw Zeeland
dan kun je een compleet reisverslag lezen op deze pagina:

Paragliden in Nieuw Zeeland

Rakiura het kleinste park van Nieuw-Zeeland

Rakiura het kleinste park van Nieuw-ZeelandRakiura het kleinste park van Nieuw-Zeeland

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*