Roemenië heeft eindeloos veel moois te bieden

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Roemenië heeft eindeloos veel moois te bieden

Deze 5 plekken horen in jouw rondreis door Roemenië

Veel mensen hebben een wat vertekend beeld van Roemenië. Het adopteren van straathonden en –katten vanuit Roemenië is een ware hit in Nederland op dit moment, en dit is natuurlijk fantastisch, maar dit zorgt er ook voor dat we het land met andere ogen bekijken. Dit terwijl Roemenië juist een land is dat je zeker eens beter zou moeten leren kennen. Het land heeft namelijk eindeloos veel moois te bieden. Deze 5 plekken mag je zeker niet laten ontbreken aan jouw rondreis door Roemenië.

  1. Maramureş

Het meest indrukwekkende aan de dorpen van Maramureş is wel de geschiedenis die hier nog erg leeft. De dorpen hebben eindeloos veel houten kerken met een indrukwekkende uitstraling. Deze kerkjes werden eeuwen geleden met de hand opgebouwd en zijn door al die jaren heen bijzonder goed bewaard gebleven. Het meest unieke aan de houten kerken is waarschijnlijk nog wel dat er geen enkele spijker gebruikt is in de bouwwerken. Maar liefst acht van de houten kerken van Maramureş staan vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  1. Sighişoara

Roemenië heeft eindeloos veel moois te bieden

Dit is de plaats waar de films over Dracula werden opgenomen, maar dit is natuurlijk niet de enige reden om tijdens je rondreis door Roemenië een bezoek te brengen aan Sighişoara. Je vindt hier namelijk ook een klokkentoren die maar liefst vijf eeuwen oud is, een keur aan interessante musea, sfeervolle straten, gebouwen in alle kleuren van de regenboog en één van de belangrijkste trekpleisters van het land; de heuveltop van Sighişoara. Ook deze is te vinden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

  1. Viscri

Een uniek Saksisch dorp waar nog altijd ongeveer 25 Saksen hun thuis vinden. Je kunt hier wederom volop genieten van de rijke geschiedenis van Roemenië. Zo kan je er een kerk bewonderen die stamt uit de twaalfde eeuw. De kerk werd later versterkt om de veiligheid ervan te waarborgen. Je kunt de kerk niet alleen van de buitenkant bekijken, maar deze ook beklimmen via de open trap. Echter, niet iedereen durft deze trap te beklimmen. Het uitzicht vanaf de top, over de indrukwekkende vallei, is toch wel de moeite waard. Viscri staat ook bekend om het contrast. De woningen zijn er felgekleurd en daarmee toch wel trendy te noemen, terwijl deze opgebouwd zijn aan de onverharde wegen van de plaats.

 

  1. Biertan

Een bezoek aan de Saksische kerk die je in Biertan kan vinden mag zeker niet ontbreken aan je rondreis door Roemenië. Deze kerk is ronduit imposant te noemen en werd in de vijftiende eeuw al opgebouwd. De kerk is overigens niet meer helemaal in originele staat, want enkele jaren geleden is deze gerenoveerd en versterkt. OP het terrein van de kerk kan je ook een bastion bezoeken. Overigens is het ook zeer de moeite waard om onder de leiding van een ervaren gids een tour door Biertan te maken. De verhalen zullen je verbazen.

 

  1. Zuid-Bucovina

Zuid-Bucovina hoort echt thuis in een georganiseerde rondreis door Roemenië. Deze regio bruist van de historie. Zo kan je hier een bezoek brengen aan meerdere kloosters die uit de vijftiende eeuw stammen. Deze kloosters zijn stuk voor stuk uniek beschilderd en ook zijn er tal van oude muurschilderingen te vinden. Je kunt een kloostertour boeken. Hierbij ga je langs alle kloosters in een georganiseerde excursie per bus.

 

Vind de ideale rondreis door Roemenië

Roemenië heeft eindeloos veel moois te bieden

Goedkoperondreis.com heeft voor jou de beste aanbieders van rondreizen door Roemenië verzameld, zodat jij snel en gemakkelijk jouw favoriete rondreis door Roemenië kan boeken. Meer informatie over Roemenië kun je vinden op deze eerder gepubliceerde pagina

Roemenië heeft eindeloos veel moois te biedenRoemenië heeft eindeloos veel moois te bieden
Roemenië heeft eindeloos veel moois te biedenRoemenië heeft eindeloos veel moois te bieden

 
 
[mappress mapid=”17″]

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*