Rondreis door Macedonië
Een rondreis door het mooie Macedonië

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Rondreis door Macedonië

Wat te doen in het mooie Macedonië?

Een rondreis door Macedonië is een goede keuze wanneer je niet al te veel geld uit wilt geven tijdens je reis. Dit land heeft een zwakke economische status en het levensonderhoud kost bijzonder weinig. Je kunt er dan zeker met een laag budget goed rondkomen tijdens je vakantie, en daarnaast heeft het land meer dan voldoende te bieden om je agenda goed te vullen tijdens je rondreis door Macedonië. Wij geven je graag wat tips over wat je allemaal kan gaan doen tijdens je trip door dit prachtige Balkanland.

De plaats Bitola

In verreweg de meeste landen is het zo dat de hoofdstad een echte must-see is, maar in Macedonië is dit niet het geval. De hoofdstad, Skopje, is namelijk behoorlijk vervallen en alles behalve sfeervol. Je kunt beter naar de plaats Bitola gaan. Hier kan je een lange straat vinden waaraan de meest uiteenlopende bars, restaurants en terrassen te vinden zijn. Het mooie is dat je hier de hele dag kan vertoeven zonder veel geld kwijt te zijn.

Het Prespa meer

Een rondreis door Macedonië is niet erg geschikt als je een echte kustvakantie wilt beleven, want het land ligt niet aan zee. Dit betekent niet dat je je er niet kunt vermaken aan mooie zandstranden. Eén van deze zandstranden is te vinden aan het Prespa meer. Dit meer is te vinden in een prachtig natuurgebied en je kan er dan ook zeker genieten van een mooi uitzicht. Het is er ook zelden druk, waardoor je er echt van de rust kan genieten. Het is wel aan te raden om je eigen drinken en eten mee te nemen, want er zijn vrijwel geen horecagelegenheden te vinden aan dit meer.

Het meer en de stad Ohrid

Ohrid is een prachtig meer dat als een soort kom tussen twee imposante bergen ligt. Direct langs dit prachtige meer kan je diverse bezienswaardigheden vinden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, waaronder meerdere kloosters en kerken. Ook in de stad Ohrid zijn diverse mooie kerken en kastelen te vinden. Het klooster van Sint Naum, te vinden langs het meer, is een echte eyecatcher en mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je rondreis door Macedonië.

Mavrovo en Galichica

Wil je tijdens je rondreis door Macedonië kennis maken met de mooiste stukjes natuur van het land? Dan zijn Nationaal Park Mavrovo en Nationaal Park Galichica uitstekende opties. Mavrovo is een prachtig park in het noordwesten van Macedonië, direct aan de landsgrenzen met Kosovo en Albanië. Nationaal Park Galichica kan maar via één enkele weg worden bereikt, en deze weg biedt je het mooiste uitzicht dat je ooit hebt gezien. Je kan aan de ene zijde het Prespa meer bewonderen en aan de andere kant ligt het meer van Ohrid.

Tijd om je rondreis te boeken!

Macedonië is rijk aan culturele en natuurlijke highlights die je echt niet wilt missen. Een rondreis door Macedonië is lekker voordelig en toch beleef je er de tijd van je leven. Zoek en boek jouw ideale rondreis door dit inspirerende Balkanland nu via Goedkoperondreis.com.

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*