blog
Rondreis door Slovenië volplannen

Rondreis door Slovenië volplannen

Slovenië is voor velen niet het eerste land dat in de gedachten springt bij het plannen van een rondreis, maar we hebben het hier wel over het pareltje in het bruisende ‘centrum’ van Europa. Het land is bijzonder de moeite waard en heeft zeker veel te bieden. Wil jij een vakantieagenda vullen met bezoekjes aan bouwkundige kunstwerken, culturele en historische pracht, bijzondere activiteiten en onvergetelijke attracties? Dan is een rondreis door Slovenië precies wat je zoekt! Je vindt het er allemaal! Wij hebben de leukste spots en highlights voor je verzameld.

Het volgen van Krka Trail

Bij de bron van de Krka rivier start een pad dat je kunt volgen. Dit oud Celtisch pad staat ook wel bekend als Krka Trail. Wanneer je dit pad volgt, dan kom je de mooiste bezienswaardigheden tegen. Hierbij valt te denken aan Novo Mesto, het Zuzemberk kasteel, het middeleeuwse stadje Kostanjevica en de romantische kleine Otocec. Deze laatste twee zijn te vinden op kleine eilandjes in de rivier. Het is een unieke beleving om Krka Trail te volgen.

Hoofdstad Ljubljana

Tijdens je rondreis door Slovenië zou je zeker ook een bezoek moeten brengen aan de stad Ljubljana, de hoofdstad van het land. Het is een relatief rustige hoofdstad waar je werkelijk van alles kan vinden om je te vermaken. Je kan indrukwekkende gebouwen bezoeken, lekker struinen over de gezellige promenade, een bezoek brengen aan eindeloos veel grote en kleine musea en natuurlijk een wandeling maken door de smalle straatjes. Natuurlijk kan je er ook zeker goed winkelen.

De Juweel van het Karstgebied

Er is een stad die ook wel bekend staat als de Juweel van het Karstgebied. We hebben het dan over de middeleeuwse stad Stanjel. Het stadje is erg klein, en vanzelfsprekend te vinden in het Karst Gebergte, maar de plaats is echt het ontdekken waard. Het is alsof je hier terug in de tijd wordt geslingerd. Een unieke ervaring tijdens je rondreis door Slovenië.

De mooiste vallei van Slovenië

Er zijn zeker ook mooie valleien te vinden in het land. Als je je echt wilt laten verbazen door de schoonheid van een vallei tijdens je rondreis door Slovenië, dan kan je een bezoek brengen aan Soca Valley. Deze vallei wordt gesierd door de Soca rivier, welke een unieke smaragdblauwe kleur heeft. De omgeving is werkelijk adembenemend, met onder meer ravijnen, unieke flora en fauna, poelen en watervallen. De vallei is te vinden in de Julische Alpen.

De Postojna en Skocjan grotten

Als je de unieke uitstraling van de grotten wilt gaan ontdekken, dan ga je naar het westen van het land. Hier kan je veel verschillende grotten vinden. De meest bekende grotten zijn de Postojna grotten. Wil je echt genieten van mooie grotten? Dan zijn de Skocjan grotten een betere optie. Deze staan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Boek je rondreis door Slovenië

Cultuur, natuur, shopping, musea, bezienswaardigheden en activiteiten; tijdens een rondreis door Slovenië kom je het allemaal tegen. Wil jij eigenlijk direct je koffer in gaan pakken? Zoek en vind de beste rondreis door Slovenië via Goedkoperondreis.com. Met een beetje geluk kan je je koffer alvast van zolder halen!

pagina’s Slovenië:

Wintersport in Slovenië
Rondreizen door Slovenië

Vergelijk hier direct alle reizen naar Slovenië

 

0