Sinaïberg ofwel Mozesberg
Egypte : Sinaïberg ook wel Mozesberg genoemd

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Sinaïberg ofwel Mozesberg

Rondreizen door Egypte ? Bezoek dan de Sinaïberg , ook wel de Mozesberg genoemd.Sinaïberg ofwel Mozesberg

Egypte is een islamitisch land. Echter, het christendom heeft diepe wortels in Egypte. De Sinaïberg (ook wel Mozesberg genoemd) was de berg waar Mozes volgens het Oude Testament de Tien Geboden heeft ontvangen. Om de top van deze 2.285 meter hoge berg te bereiken, kost het je zo’n twee à drie uur. Je kunt de top via verschillende routes bereiken. De route via ‘De treden van berouw’ is alleen overdag als het licht is te nemen. De meeste mensen beklimmen de berg ’s nachts. Dit doen ze om te kunnen kijken naar de zonsopgang boven Sinaï.

De zogenoemde kamelenroute is de meest populaire route. Zo’n 750 treden vanaf de top bevindt zich een plateau. Dit is het plateau waar de broer van Mozes, Aaron, en de 70 oudsten op Mozes wachtten terwijl God tot Mozes sprak. Bovenop de top van de Sinaïberg is het erg koud, vooral in de herfst en in de winter. Wij adviseren je daarom om warme kleren mee te nemen. De beklimming van de berg kan vaak niet doorgaan vanwege het te koude of te warme weer.

St. Catharina-kloosterSinaïberg ofwel Mozesberg

Het St. Catharina-klooster is een stukje Griekenland middenin Sinaï. Dit klooster is een van de oudst, nog functionerende kloosters ter wereld. Hier zorgen zo’n 12 Grieks orthodoxe monniken nog voor de dagelijkse gang van zaken. Binnen de St. Catharina-klooster bevindt zich onder andere een moskee uit de twaalfde eeuw en een basiliek met twaalf granieten zuilen die staan voor de twaalf apostelen. Er staat ook een struik op het kloosterterrein. Deze struik zou stammen van de doornenstruik van waaruit God tot Mozes sprak en hem de opdracht gaf om de Israëlieten uit Egypte te voeren. Eén van de heiligste plekken van het klooster is de kapel bij de struik.

Vind je ideale rondreis Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Vergelijk direct rondreizen naar Egypte:

 

Meer informatie pagina’s over Egypte:

Piramides van Gizeh
Valei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Snorkelen in Egypte
Tempels in Abu Simbel
Vakantie vieren in Sakkara
Woestijn activiteiten
De Nijl en de Rode Zee
Snorkelen in Egypte
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Duiken in Hurghada
Vakantie Sharm El Sheikh
Vakatie El Gouna

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*