St. Lucia Rondreis Zuid Afrika
Nijlpaarden in Lake St.Lucia Zuid Afrika

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

St. Lucia Rondreis Zuid Afrika

Bezoek Lake St.Lucia tijdens een rondreis Zuid Afrika

Lake St.Lucia in Zuid Afrika is een groot natuurreservaat van ongeveer 350 vierkante kilometer. Het gebied bevindt zich in de provincie KwaZulu-Natal nabij Swaziland. Veel toeristen komen naar dit gebied om nijlpaarden en krokodillen te bekijken. Vanuit het dorpje St. Lucia worden dagelijks verschillende boottochten georganiseerd. Vaak wordt er een 100% garantie geboden op het zien van nijlpaarden. Vaak kom je ze al tegen als je richting het dorpje rijdt. Naast de nijlpaarden zijn er ook tal van mooie vogels te zien.

Als je een boottocht vanaf St. Lucia boekt, dan ben je vaak maar een uurtje onderweg waardoor je niet erg ver het meer op kan gaan. Er worden ook dagexcursies georganiseerd waarmee je verder het meer op kan varen. De kans wordt hierdoor groter op het zien van luipaarden, een zwarte neushoorn en de Afrikaanse Kudu. Afhankelijk van waar je opstapt is het ook mogelijk om mooie watervallen tegen te komen. Doordat Lake St. Lucia zo groot is, zijn er natuurlijk veel meer plaatsjes waarvandaan een excursie wordt georganiseerd.

Sinds 1999 kan je het park van Zuid-Afrika terugvinden op de Werelderfgoedlijst. Ben je van plan een rondreis Zuid Afrika te maken, dan is deze plek zeker een mooie tussenstop. Vanaf Lake St. Lucia rijdt je binnen een paar uurtjes naar Richardsbaai, Durban of Swaziland. Houdt er wel rekening mee dat je al wat uurtjes tijdens de trip kwijt bent als je van plan bent het meer op te gaan.

De officiële naam van het Lake St. Lucia park is eigenlijk het iSimangaliso Wetland Park. Het park bevindt zich aan de kust van de Indische Oceaan. Je kan een paar dagen verblijven bij Lake St. Lucia om eerst het meer te verkennen en om daarna te duiken of snorkelen in de zee. De mogelijkheid is ook aanwezig om opzoek te gaan naar walvissen , dolfijnen en zaagtandhaaien. In de periode van juni tot november heb je meeste kan op het zien van een walvis.

Het meer is eenvoudig te bereiken per auto. De meest gunstige periode om dit gebied te bezoeken is van april tot en met juni.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*