Stedentrip Tokyo
Stedentrip Tokyo Japan

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Stedentrip Tokyo Japan

Tokyo, de hoofdstad van Japan, is een grote stad met ongeveer twaalf miljoen inwoners. Er wonen maar liefst 33 miljoen spelers als je agglomeratie ook meetelt. De stad is erg modern en heeft ook veel leuke bezienswaardigheden.

Beste reistijd

Je kunt de stad vrijwel iedere maand wel bezoeken. Het weer verschilt niet erg. Er worden bovendien elke maand grote festivals en evenementen georganiseerd. December tot en met februari is het winter in Tokyo, maar erg koud wordt het niet. Ga bij voorkeur buiten het hoogseizoen om torenhoge (ticket)prijzen te vermijden.

Bezienswaardigheden

Tokyo heeft veel verschillende bezienswaardigheden, waaronder het Keizerlijk paleis, de Senso-ji Tempel en het Ueno Park. De stad telt ook verschillende musea die veelvuldig bezocht worden. Het belangrijkste museum van zowel de stad als het land is het nationale museum.

Keizerlijk Paleis

Het Keizerlijk Paleis is alleen al een prachtig paleis, maar ook de omgeving is prachtig. Dit stukje Japanse oudheid wordt gezien als één van de mooiste plekken van het land.

Senso-ji Tempel

De Senso-ji Tempel is een belangrijke bezienswaardigheid van Tokyo. Het is vooral in de avond een prachtig gezicht. De lichten staan dan aan en dan wordt het pas echt mooi. Een aanrader voor architectuurliefhebbers!

Ueno Park

Het Ueno Park bezit enkele musea, mausoleums, oude tempels en zelfs een dierentuin. Vooral in de zomer is deze plek erg populair. Het biedt je de kans om even aan het drukke stadsleven te ontsnappen en heerlijk te ontspannen in een prachtig park.

Toyko’s Nationale Museum

Net als vrijwel iedere hoofdstad heeft ook een Tokyo een groot museum van de nationale kunst. Je vindt hier enkele archeologische voorwerpen, Japanse kunst en veroverde kunst uit enkele buurland. China en Korea waren de grootste ‘slachtoffers’.

Odaiba Island

Het Odaiba Island is een ‘high tech’ eiland dat opgezet is door de Japanners. Op het eiland vind je grote gebouwen, diverse musea en grote winkelgelegenheden.

Vervoer naar en in Tokyo

De vliegreis naar Tokyo duurt omstreeks veertien uur. Indien je vanuit Amsterdam vliegt kom je doorgaans op het vliegveld van Narita aan. Vanuit dit punt kun je gemakkelijk reizen naar de binnenstad. Er rijden diverse treinen.

Eenmaal aangekomen in de binnenstad kun je reizen met verschillende vervoersmiddelen. Zo heeft de stad verschillende spoorwegnetwerken van Japan Rail. Ook zijn er enkele privétreinen die je rond kunnen brengen. In alle stations kun je gemakkelijk een kaartje kopen.

Eten en drinken

De stad telt duizenden restaurants: je hebt keuze uit ongeveer 50.000. Het is uiteraard leuk om eens de Japanse keuken in te duiken. Het lokale eten is hier erg lekker. Sushi is ook zeker een aanrader. Er zijn uiteraard ook een aantal westerse restaurants waar je kunt genieten van ietwat bekender eten. Naast Japanse en westerse restaurants zijn er ook nog diverse Aziatische restaurants. Het Thaise en Cambodjaanse eten is ook zeker een aanrader. Het is raadzaam om bij ieder restaurant te vragen om het Engelse menu. Het is voor gemiddelde Nederlander niet gemakkelijk om Japans te lezen!

Al zin in een rondreis door Japan en een bezoek aan Tokyo?

Ontdek Japan met een van onze reisaanbieders!

Als je een rondreis door Japan wilt gaan maken raden wij jou aan om te gaan vergelijken bij onze betrouwbare reisorganisaties. Klik op de knop hieronder om het gehele overzicht te zien!

De beste rondreis Japan aanbieders: Djoser, Sawadee en SNP

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*