blog
Top 3 meest bekende pleinen in de wereld

Top 3 meest bekende pleinen in de wereld

3. Djemaa el Fna (Marrakech)

marrakech 2185362 640

Een misschien wat minder bekend plein is de Djemaa el Fna, de Djemaa el Fna is een centraal plein in de Marokkaanse stad Marrakech. In de ochtend wordt er op dit plein vaak een markt gehouden waar authentieke Marokkaanse producten kunnen worden gekocht. Tussen de duizenden bezoekers zijn er ook altijd tal van artiesten zoals: Slangenbezweerders, verhalenvertellers en acrobaten.

Vergelijk direct alle stedentrips naar Marrakech

 

2. Het Rode Plein (Moskou)

moscow 1935113 640

Het Rode Plein is het centrale plein van Moskou, maar voor veel Russen is dit hét plein van Rusland. Het plein heeft een totale lengte van 550 meter en is zo’n 100 meter breed. Wat erg bijzonder is aan dit plein is het Kremlin met al haar Tsarenpaleizen en kathedralen. In de geschiedenis van Rusland hebben zich op het Rode Plein een hoop gebeurtenissen afgespeeld.

Vergelijk direct alle stedentrips naar Moscou

 

1. Times Square (New York)

times square 401652 640

Times Square is veruit het bekendste plein in de wereld. Iedereen die ooit wel eens in New York is geweest heeft hier zeer waarschijnlijk gelopen. Het geen wat het meest opvalt aan het plein zijn de meer dan 50 verschillende billboards, wat zeker in de avond voor prachtige plaatjes kan zorgen. Oud & Nieuw is ook erg spectaculair op Times Square er zijn dan enorm veel mensen op en rondom het plein die allen de bekende bal zien vallen.

Vergelijk direct alle stedentrips naar New York

0