Vakantie Auckland Nieuw-Zeeland
Boek een Vakantie Auckland in Nieuw-Zeeland

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Auckland Nieuw-Zeeland

Veel toeristen boeken een vakantie Auckland Nieuw Zeeland vanwege het uitgaansleven, de mooie winkels en de verschillende bezienswaardigheden. Er staan verschillende mooie gebouwen uit de 19e en 20e eeuw.Auckland is gelegen in het noorden van Nieuw-Zeeland op het Noordereiland. Het is de grootste stad van het land en is populair onder toeristen.

Klimaat in Auckland

Auckland is regenachtige stad. Gedurende het hele jaar valt er veel regen. Aan de andere kant heeft de stad ook weer veel zonuren. Op jaarbasis schijnt de zon zo’n 2100 tot 2200 uur. Doordat de stad zuidelijk genoeg ligt, komen orkanen nauwelijks voor.

Bezienswaardigheden in Auckland Nieuw-Zeeland

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder een kunstgalerij, het Auckland Domain, de dierentuin en het maritiem museum.

Auckland Domain

Het Auckland Domain is het oudste park van de stad. Het park is 75 hectare groot en is aangelegd op een niet-actieve vulkaan. Dat kun je ook zien aan de sportvelden. Het park is vooral mooi in december, omdat het park dan prachtig verlicht wordt.

Dierentuin

De stad heeft een prachtige dierentuin die haar deuren opende in 1912. Sinds 1922 wordt de dierentuin beheerd door gemeente. Er wonen bijna 200 verschillende diersoorten, waaronder vogels, tijgers, panda’s, nijlpaarden en reptielen. In totaal leven er ruim 1.300 dieren. In 2011 is er een extra gedeelte bijgebouwd.

Maritiem museum

Het maritiem museum van Nieuw-Zeeland is gevestigd in Auckland. Je leert er meer over de Nieuw-Zeelandse zeevaartgeschiedenis. Er staan tevens diverse mooie boten, kano’s en kajakken. Het museum is zeker een bezoekje waard.

Kunstgalerij

De kunstgalerij in de stad, Toi o Tomaki, is een museum waar erfgoed, cultuur en geschiedenis bijeen komen. In het museum vind je ruim 15.000 kunstwerken van kunstenaars uit Nieuw-Zeeland. In 2010 werd de kunstgalerij opnieuw geopend, nadat het ruim twee jaar dicht was vanwege verbouwingen. In 2011 werd er nog weer een nieuwe hoofdgalerij geopend.

Uitgaan

Het nachtleven in Auckland is de laatste jaren sterk in opkomst. Je kunt het nog niet vergelijken met Amsterdam of Londen, maar het heeft zeker een boost gekregen. Vanaf je achttiende mag je alcohol drinken en sommige bars zijn wel 24 uur per dag open. Regelmatig bezoeken internationale dj’s de stad en worden er grote festivals georganiseerd. De beste clubs vind je bij K Road, nabij het centrum. Je hebt hier een gemengd aanbod van allerlei clubs waar veel publiek op afkomt. Het publiek bestaat veelal uit jongeren. Het is overigens ook de plek waar gay Auckland en het red light district samenkomt. Het uitgaansleven in de stad is veilig en ruziepartijtjes komen vrijwel niet voor.

Vervoer

Auckland heeft een eigen internationale luchthaven die belangrijke verbindingen heeft met veel luchthavens in de rest van de wereld. Als je aankomt op het vliegveld kun je gemakkelijk met de bus naar het centrum reizen. In de stad zelf kun je ook weer gemakkelijk reizen met de bus. Het bussennetwerk is goed geregeld en goed onderhouden. Het brengt je bovendien langs de belangrijke bezienswaardigheden in de stad.

Een rondreis Nieuw-Zeeland boeken?

Het is belangrijk om alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland goed te vergelijken. Op deze pagina vind je bijna alle aanbieders voor een rondreis Nieuw-Zeeland. Ook kan je naar onze reisorganisatie pagina om nog meer reisorganisaties te vergelijken, wel is het zo dat niet alle aanbieders op de reisorganisatie pagina aanbod hebben naar Nieuw-Zeeland. Ook wordt een rondreis Nieuw-Zeeland vaak aangeboden in combinatie met een rondreis door Australië. Wij hopen dat je op onze site een leuke rondreis naar Nieuw-Zeeland hebt kunnen vinden!

Vergelijk direct alle rondreizen naar Nieuw-Zeeland:

Nieuw-Zeeland is leuk in combinatie met een rondreis op Tasmanië

Een reisverslag van de eerste 7 van de 14 Nationale parken in Nieuw Zeeland kun je hier vinden

Een reisverslag van de Great Walks in Nieuw Zeeland staan op deze pagina

Bijzonderheden over een culturele tocht door Nieuw Zeeland staan op deze pagina

Wil je actie en avontuur zoals Paragliden, Bungeejumpen, Zorbing, Raften, Duiken of Kajakken in Nieuw Zeeland
dan kun je een compleet reisverslag lezen op deze pagina:

Paragliden in Nieuw Zeeland

np

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*