Vakantie Beijing met Goedkoperondreis.com
Vakantie Beijing met Goedkoperondreis.com

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Beijing met Goedkoperondreis.com

Beijing is de hoofdstad van China en heeft zo’n 15 miljoen inwoners. In het Chinees staat de stad ook wel bekend als Peking. Het moderne Beijing ligt van origine bij de Mongolen, die de stad veroverd hadden in de 13e eeuw. Je vindt daardoor in de stad nog enkele delen van de Mongoolse stadsmuur die destijds werd gebouwd.

Klimaat

Beijing heeft een landklimaat dat verdeeld is in vier verschillende seizoenen. De lente is vrij kort en zonnig, maar er is ook regelmatig een sterke wind. De zomers zijn over het algemeen erg warm en ook valt er dan veel neerslag. In de herfst is het weer aangenaam en het is ook nog eens droog! De winter is behoorlijk koud en tevens droog. De beste reistijd is daarom in de herfstmaanden: het is niet alleen droog, maar de temperatuur is ook nog eens goed.

Bezienswaardigheden

Beijing heeft allerlei leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder de Verboden Stad, verschillende tempels, de oude stadsmuur en de klokkentoren.

Verboden Stad

De Verboden Stad is niet erg groot: 750 bij 960 meter. Je vindt er wel drie prachtige paleizen! In de 18e eeuw regeerde de keizer vanaf dit gebouw het land. Hier mochten uiteraard destijds geen bezoekers komen. Ook de vrouwen, en zelfs de keizerin, mochten maar in specifieke delen van de stad komen. Verboden was het dus allemaal zeker.

Tempel van de Hemel, Aarde, Zon en Maan

Beijing heeft vier belangrijke tempels die in vier verschillende windstreken staan. De tempel van de Hemel staat in het zuiden, de Tempel van de Aarde staat in het noorden, de Tempel van de Maan staat in het westen en tot slot staat de Tempel van de Zon in het oosten van de stad. Als je een keuze wilt maken welke je graag wilt zien, kun je het beste naar de Tempel van de Hemel gaan. Deze is veruit het meest indrukwekkende gebouw van de vier. Het gebouw werd in 1420 gebouwd en diende als rituele plek voor de keizers.

Klokkentoren

De Klokkentoren vind je terug in het noorden van de stad, bij de noordelijke meren. De toren werd gebouwd in 1272 en werd gewoonweg gebouwd om de tijd aan te geven. In 1420 werd de toren eens herbouwd en in 1747 werd de toren zelfs helemaal door een brand verwoest. Vervolgens werd de nieuwe toren gebouwd. Elke ochtend om 7 uur luidde de klok.

Jingshan Park

Het Jingshan Park in Peking bevindt zich naast de Verboden Stad. Onderdeel van het park is een kunstmatige heuvel. Deze ontstond toen de keizer grachten liet uitgraven rondom de Verboden Stad. Het uitgebaggerde grond werd vervolgens hier neergelegd, waardoor deze enorme heuvel ontstond. Tot 1928 was de heuvel een keizerlijke tuin, maar nu mogen mensen het ook bezoeken. Het is tot op de dag van vandaag een populaire plek. Je hebt er namelijk een mooi uitzicht over de Verborgen Stad.

Ondergrondse stad van Beijing

De ondergrondse stad van Beijing is een beroemd ondergrond stelsel van tunnels en ruimtes. Het werd aangelegd in de jaren 60 uit angst voor een aanval van de Sovjet-Unie. Er zouden zo’n half miljoen mensen aan de tunnel hebben gewerkt. Tijdens een noodsituatie in de stad moesten er zelfs 1 miljoen mensen de tunnel in. Daarvan vind je tot op de dag vandaag nog steeds allerlei restanten: keukens, slaapplaatsen en een hospitaal.

Een rondreis China boeken?

Als je van plan bent te gaan rondreizen door China, raden wij je aan om al onze reisaanbieders te gaan vergelijken. Vraag anders een offerte aan bij Van Verre om jouw rondreis volledig samen te stellen met jouw reisaanbieder. Wij hopen dat je een leuke en goedkope rondreis kan vinden via onze site goedkoperondreis.com!

Vergelijk direct alle rondreizen naar China:

Bewaren


 

Vergelijk direct alle stedentrips naar Beijing:

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*