Vakantie Mombasa
Mamba Crocodille Village is de grootste in oost Afrika

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Mombasa

Mombasa is gelegen in het zuidoosten van Kenia aan de Indische Oceaan. Qua grootte is het de tweede stad van het Afrikaanse land. De stad is gelegen op een eiland van 15 km² met enkele buitenwijken die uitwijken naar het vasteland. Men spreekt hier Swahili en Engels en de stad is populair onder toeristen vanwege de leuke bezienswaardigheden. De meeste mensen maken alleen een dagtrip naar de stad en keren vervolgens terug naar een badplaats aan de kust van Kenia. Een vakantie Mombasa is dan ook aan te raden.

Klimaat

De stad heeft een tropisch moessonklimaat waarbij vrijwel het gehele jaar door veel neerslag valt. De maanden januari en februari zijn de droogste maanden. Het gehele jaar door schommelen de temperaturen tussen de 28 en 31 graden Celsius. De zeewind zorgt voor een verkoelend briesje.

Bezienswaardigheden in Mombasa

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. Zo kun je onder andere een kijkje nemen bij het Fort Jesus, de Mamba Crocodile Village en Haller Park.

Haller Park

Het Haller Park is een natuurpark waar je diverse plantsoorten en dieren tegenkomt. Het park is vooral leuk voor kleine kinderen. Je kunt prima foto’s maken van de dieren en het park is ook goed onderhouden. Als je wilt kun je ook giraffes voeren uit je hand. Enkele diersoorten die hier leven zijn zebra’s, schildpadden, gnoes en nijlpaarden.

Mamba Crocodille Village

Het Mamba Crocodille Village is de grootste krokodillenboerderij in Oost-Afrika. Er leven maar liefst 10.000 grote krokodillen. Het leukste is om een rondleiding te boeken door het park, waarbij een gids vertelt over de verschillende soorten krokodillen. Het park is dagelijks geopend van 08.30 en 17.00 uur en is zeker een aanrader.

Shelly Beach

Shelly Beach is gelegen bij een voorstad van Mombasa: Likoni. Het strand is vernoemd naar de schepen die hier vroeger lagen. Alhoewel het strand niet erg breed is, is het wel een leuk strand. Het is hier namelijk lekker rustig. Er zijn echter vrij weinig accommodaties op het strand. De meeste mensen die daadwerkelijk voor een langere periode verblijven in Mombasa kiezen voor dit strand. Als je verblijft in een andere badplaats kun je beter naar een ander strand. De mooiste stranden in deze regio zijn Diani Beach, Tiwi Beach en Galu Beach.

Fort Jesus

Fort Jesus werd door de Portugezen gebouwd in de 16e eeuw. Als je het fort betreedt heb je een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan. Het is tegenwoordig een toeristische trekpleister en staat ook genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 2011. Door de jaren heen heeft het fort diverse functies gehad. Het diende eerder als slavenhuis en gevangenis, maar is tegenwoordig omgebouwd tot museum. Het fort staat symbool voor de stad en wordt drukbezocht. Als je een dagtrip naar de stad boekt, moet je dit fort absoluut gezien hebben.

Vervoer

Het Moi International Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven van de stad. Het vliegveld is goed verbonden met andere vliegvelden in het land en met omringende landen. Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks van Amsterdam naar het Moi International Airport te vliegen. Je kunt er echter wel met één tussenstop komen. De reis vanaf de luchthaven naar de stad duurt tussen de 60 en 90 minuten.

Een rondreis Kenia boeken?

Wil jij een rondreis naar Kenia gaan boeken? Dan is het belangrijk dat je goed gaat vergelijken bij alle rondreizen Kenia aanbieders. Een rondreis Kenia word het meeste geboekt in combinatie met een rondreis Tanzania. Oriënteer je ook goed op hoeveel vrijheid je hebt tijdens jouw rondreis door Kenia. Wij hopen dat je op onze website goedkoperondreis.com een leuke rondreis hebt kunnen vinden naar Kenia!

De beste rondreis Kenia aanbieders: Sawadee Reizen, Drifters , AVTours en Kras!

Vergelijk direct alle rondreizen naar Kenia:

Voor meer informatie over rondreizen door Afrika, kan je naar onze rondreis Afrika pagina!

Onderstaand filmpje geen een goede indruk over rondreizen door Kenia:

Rondreizen door Kenia

Bezoek ook eens de volgende pagina’s over Kenia

Vakantie Nairobi

Vakantie Malindi

Vakantie Embu

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*