Vakantie Perth Australië

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Perth Australië

Perth is gelegen in het westen van Australië en is de meest geïsoleerde stad ter wereld. De stad ligt zelfs dichterbij Zuidoost-Azië dan bij Melbourne en Sydney. In het centrum van de stad staan verschillende mooie kerken en huizen uit de 19e eeuw. Als je lekker wilt stappen, kan dat ook in deze stad. De wijk Northbridge is immens populair bij locals en toeristen.

Klimaat

De stad heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In de wintermaanden regent het flink in de stad. Dit komt doordat het land afkoelt tijdens deze maanden. In de zomermaanden valt er echter nauwelijks regen en lopen de temperaturen flink op. Op sommige dagen is het ruim 30 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Perth

Tijdens je vakantie naar Perth kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bezoeken. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn het Kings Park, het Maritiem Museum en Town Hall.

Town Hall

Town Hall is gelegen op het hoogste punt van de stad. Het prachtige stadshuis werd gebouwd in 1869 en is tegenwoordig een gewilde locatie voor bruiloften. Het stadshuis is gevestigd op de Barrack Street op de hoek van Hay.

Kings Park

Als je even wilt ontspannen, kun je terecht in het Kings Park. Zowel toeristen als locals trekken maar al te graag naar dit park. Er zijn veel botanische tuinen en veel groen in het algemeen. Bij de wandelroutes staan ook nog verschillende monumenten en kunstobjecten.

Perth Zoo

De dierentuin van de stad is ontzettend leuk om te bezoeken. Het is opgedeeld in drie verschillende zones: Australisch, Aziatisch en Afrikaans. Er wonen verschillende exotische dieren, maar ook olifanten, tijgers en verschillende aapsoorten. Het park is goed onderhouden en ziet er netjes uit.

Maritiem Museum

Als je tijdens je vakantie naar Australië meer wilt weten over de geschiedenis van het land, is het Maritiem Museum zeker een aanrader. Je leert hier meer over de cultuur en het volk. Je kunt er ook verschillende workshops volgen, wat vooral leuk is voor kinderen.

Heirisson Island

Het Heirisson Island is een eiland dat bestaat uit een groot natuurgebied. Het werd ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Jacques Felix Emmanuel Hamelin. Er wonen tegenwoordig veel kangoeroes op het eiland en het is met een brug verbonden aan Perth. Het eiland is daarmee gemakkelijk te bereiken.

Fremantle Prison

Alhoewel deze voormalige gevangenis niet in de stad zelf ligt, is het zeker de moeite waard om te bekijken. De gevangenis ligt in het nabijgelegen Fremantle en behoorde tot één van de meest beruchte gevangenissen van het Britse Rijk. Het werd in 1850 gebouwd en dient tegenwoordig als plek waar veel culturele activiteiten worden georganiseerd.

Vervoer

De stad heeft een prima openbaarvervoersnetwerk. Het brengt je snel van A naar B en het is ook nog eens voordelig. In het centrum is het helemaal voordelig, want daar betaal je helemaal niets! De dichtstbijzijnde stad, op 2800 kilometer afstand, heeft een spoorlijn met Perth. De spoorlijn Trans-Australian Railway verbindt de steden met elkaar.

Interesse gekregen om Australië te bezoeken?

Als je Interesse hebt gekregen om een rondreis Australië te maken en of boeken, dan raden wij je aan te gaan vergelijken bij onze aanbieders. Er is een groot aanbod en daardoor is het belangrijk dat je meerdere reisbureaus vergelijkt voor de beste prijs en reis kwaliteit. Er zijn mogelijkheden van wandelreizen, auto reizen, bus reizen en excursiereizen natuurlijk kan er ook van alles gemixt worden als je een reis naar Australië boekt. De beste rondreis Australië aanbieder is Djoser Reizen.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Australië

Bewaren

 

Vliegtickets Australië Checken

Hier kun je de goedkoopste vliegtickets naar Australië checken

Een rondreis naar Australië is ook erg leuk in combinatie met een rondreis Nieuw-Zeeland of een rondreis Tasmanië.

Australië

 

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*