Vakantie Poreč
Op Vakantie naar Poreč

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Poreč

Poreč in Kroatië is een bijzondere stad dat jaarlijks veel bezoekers trekt. De mooie boulevard is een echte toeristentrekpleister. Ook het historische centrum is hetgeen wat veel bezoekers trekt. Door de jaren heen heeft de stad verschillende bouwstijlen gehanteerd, waardoor je een gemixte bouwstijl hebt én dat maakt Poreč ook heel bijzonder.

Klimaat

De zomers in de stad zijn heerlijk warm. De temperatuur loopt op tot wel 28 graden Celsius. Ook de temperatuur van de zee loopt soms op tot wel 28 graden Celsius. Je kunt er dus, naast het bekijken van de vele bezienswaardigheden, ook nog een duik nemen. In de wintermaanden komt de temperatuur vrijwel nooit onder het vriespunt.

Bezienswaardigheden in Poreč

Poreč staat vooral bekend om haar verschillende bouwstijlen. Het historische centrum van de stad is prachtig en ook de boulevard trekt veel aandacht van bezoekers.

Eufrasiusbasiliek

De Eufrasiusbasiliek is het meeste bekende bouwwerk van de stad. De bouw vond plaats in de zesde eeuw en werd gebouwd in de Byzantijnse stijl. De prachtige basiliek staat dan ook genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is open voor publiek. In de zomer zijn er voldoende gidsen die je meer kunnen vertellen over de basiliek.

Heritage museum of Poreč

Dit museum is opgericht in 1884 en is daarmee ook gelijk het oudste museum van heel Istrië. Het museum is gevestigd in het Sinsic paleis dat werd gebouwd in de 18e eeuw. Je kunt hier meer dan 15.000 artefacten bewonderen. De artefacten komen uit allerlei verschillende periodes.

Boulevard

De stad heeft een prachtige boulevard die in de zomer altijd vol zit. Jaar in, jaar uit trekt het de aandacht van toeristen: genieten van een cocktail in een omgeving met een prachtig plein en de Basiliek nabij.

Baredine Jama-Grotta

Rondom de stad vind je enkele bijzondere grotten, waarvan de grot Baredine de mooiste en meest bekende is. Je moet er wel even voor reizen, want de grot ligt zes kilometer van de stad. Het is een natuurmonument dat een fauna herbergt die nergens anders voorkomt. In 1995 werd het opengesteld voor publiek en het wordt dagelijks veelvuldig bezocht door toeristen uit allerlei landen.

Vervoer

De stad bevindt zich op ongeveer 60 kilometer afstand van de luchthaven van Pula. Via de snelweg is de stad gemakkelijk te bereiken. Vrijwel iedere stad in Kroatië heeft verbindingen met deze stad. De meeste Nederlanders die op hier op vakantie gaan, gaan met de auto vanuit Nederland. Vanaf Utrecht moet je rekening houden met een afstand van ruim 1.300 kilometer. Als je met de auto reist, is het raadzaam om voldoende pauzes te nemen tussendoor en eventueel een overnachting te boeken op de helft van de rit.

In de stad kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er rijden voldoende bussen in de stad. Je kunt een kaartje kopen bij één van de kiosken of je kunt in de bus een kaartje kopen bij de buschauffeur. Probeer kleingeld bij je te hebben en indien mogelijk gepast geld.

Vergelijk direct alle rondreizen naar Kroatië

 
Een stedentrip naar Dubrovnik kunt u vinden op deze pagina
Op zoek naar meer informatie over rondreizen door Europa? Ga naar onze rondreis Europa pagina!
Ook hebben onze aanbieders SNP Reizen en Djoser Reizen een groot aanbod voor rondreizen naar Kroatië.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*