blog
Vakantie Pretoria

Vakantie Pretoria

Een vakantie Pretoria Zuid Afrika – het vroegere Transvaal

Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. De stad heeft ongeveer 750.000 inwoners en ligt 50 kilometer ten noorden van Johannesburg. Pretoria is omgeven door heuvels en valleien. De stad heeft enkele leuke bezienswaardigheden, waaronder het Voortrekkermonument en het Uniegebouw. Wat kun je allemaal doen tijdens je vakantie in Pretoria? Je leest het hier.

Klimaat in Pretoria

Pretoria heeft een subtropisch klimaat met vochtige zomers en gematigde winters. De gemiddelde temperatuur door het hele jaar is 18,7 graden Celsius. Er zijn gemiddeld 300 dagen met zonneschijn. Mei tot en met juli zijn de koudste maanden, maar er valt dan ook het minste neerslag. In de maanden januari en december valt het meeste neerslag.

Bezienswaardigheden in Pretoria

Pretoria heeft een rijke geschiedenis en heeft mede daardoor ook verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder het Erasmuskasteel, het Uniegebouw, het Voortrekker monument en het Vrijheidspark.

Erasmuskasteel

Erasmuskasteel, in de volksmond ook wel ‘Die Spookhuis’, is een herenhuis op een heuvel in een voorstad van Pretoria. Men is er van overtuigd dat hier spoken leven. Het huis en de gronden zijn particulier eigendom, maar je kunt er een openbare rondleiding krijgen. Het is onbewoond en het schijnt dat het ’s nachts erg gehorig is.

Het Uniegebouw

Het Uniegebouw is de officiële zetel van de Zuid-Afrikaanse regering. Het gebouw werd gebouwd in 1930 en werd afgerond in 1913. Nabij het gebouw ligt een amfitheater. Toen Nelson Mandela kwam te overlijden werd dit amfitheater vernoemd naar hem. Het gebouw heeft nog Nederlandse en Engelse zijvleugels.

Voortrekkersmonument

Het Voortrekker monument is opgericht ter nagedachtenis van de Voortrekkers, die de Engelse kolonie verlieten tussen 1835 en 1854 en richting de binnenlanden van het land trokken. Het monument beeldt twee belangrijke gebeurtenissen uit: De Grote Trek (1835 – 1854) en De Slag bij Bloedrivier (1838). Het monument is ongeveer 40 meter hoog en ligt midden in een tropische tuin. De tropische tuin bevat enkele Zuid-Afrikaanse planten die je alleen hier vindt.

Vrijheidspark

Het Vrijheidspark biedt je heerlijke rust en een prachtig uitzicht over Pretoria. Je kunt ongeveer vier kilometer door het park heen lopen en enkele bezienswaardigheden die er bovenuit steken zijn Sanctuary en de Enternal Flame. De Zuid-Afrikaanse culturen staan centraal in de park.

Overnachten in Pretoria

Pretoria heeft meerdere faciliteiten waar je kunt overnachten. Er zijn zowel goedkope guesthouses, maar ook wat duurdere hotels. Enkele goede hotels zijn Morning Star Express Hotel, Illyria House en Menlyn Boutique Hotel. Deze drie hotels worden bijzonder goed beoordeeld door Tripadvisor-gebruikers.

Tips voor Pretoria

Indien je er maar een paar dagen bent moet je in ieder geval de volgende dingen gedaan hebben in de stad:

    • Bezoek het Voortrekkermonument. Het is voor veel blanke Afrikaners heilige grond.
    • Er zijn verschillende musea, maar het Paul Kruger House Museum is de meest bekende.
    • Breng een bezoek aan het Uniegebouw. Dit is het regeringsgebouw van Zuid-Afrika.
    • Neem een kijkje op Church Square. Dit omvat verschillende regeringsgebouwen, waaronder het Paleis van Justitie. Hier werd Nelson Mandela veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Wil je een rondreis Zuid-Afrika boeken?

Heb je interesse in een rondreis of excursie reis door Zuid-Afrika? Bekijk dan eens één van onze reisorganisaties voor een leuke en goedkope rondreis in Zuid-Afrika. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te gaan vergelijken voor de beste en de goedkoopste rondreis.

Vergelijk hier direct alle reizen naar Zuid-Afrika

 

 

0