Vakantie Sakkara Egypte
De piramide van Djoser in Sakkara

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Sakkara Egypte

Wandelen door de woestijn in Sakkara ofwel Saqqara, is alsof je wandelt door de geschiedenis van Egypte. Dit gebied staat Vakantie Sakkara Egyptevoor duizenden jaren geschiedenis. Djosers trappiramide is de grootste en oudste piramide. De piramide van Unas is de eerste piramide met teksten in de grafkamer. Sakkara is een plaats met enorm veel voorwerpen uit de geschiedenis van Egypte. In het Imhotep Museum vind je voorwerpen die alleen uit Sakkara komen.

Djosers trappiramide

Djosers trappenpiramide is 62 meter hoog, hiermee is het de hoogste piramide ter wereld. Djoser moet begraven worden in een mastaba. Mastaba is de benaming die tegenwoordig gegeven wordt aan de privégraven van de oude Egyptenaren. De farao’s werden begraven in kamers onder de grond. Bovenop deze kamers werd een plat stenen gebouw gebouwd met zijkanten die een beetje schuin lopen. De kamers onder de piramide kunnen niet bezocht worden. In het Imhotep-museum kun je wel een paar van de groenblauwe tegels zien waar de kamers mee bekleed waren.

Piramides van Unas en Teti

Vanaf de muur bij Djosers trappiramide kan je erg ver de woestijn inkijken. In de verte kan je, bij helder weer, de Rode Piramide zien liggen. Dichterbij ligt de kleine piramide van farao Unas. Deze piramide lijkt op het eerste gezicht op een berg met puin. Deze piramide is niet indrukwekkend, maar in historisch opzicht is deze piramide wel belangrijk. De piramide van Unas is de eerste piramide die voorzien is van teksten in de grafkamer. De piramide van Unas is niet toegankelijk. Echter, die van zijn opvolger (Teti) is wel open. De grafkamer van Teti is versierd met dezelfde soort teksten als de piramide van Unas.Vakantie Sakkara Egypte

Imhotep Museum

Het kleine Imhotep Museum is gebouwd ter ere van Imhotep, de architect van Djosers trappiramide. Behalve Imhotep, is dit museum ook gebouwd ter ere van de fransman Jean-Phillipe Lauer, die zijn leven wijdde aan de opgravingen en reconstructie in Sakkara. In een aantal koele zalen staan de spectaculaire bezienswaardigheden tentoongesteld die in Sakkara gevonden zijn.

Vind je ideale rondreis en boek een vakantie Sakkara Egypte

Via Goedkoperondreis.com vind jij gegarandeerd jouw ideale rondreis door Egypte, tegen de beste prijs natuurlijk. Dat wordt dubbelop genieten in dit prachtige land!

Vergelijk direct rondreizen naar Egypte:

 

Meer artikelen die op goedkoperondreis te lezen zijn :
Sinaiberg ofwel Mozesberg
Piramides van Gizeh
Valei der Koningen
5 tips voor een rondreis Egypte
Beste reisperiode voor Egypte
Snorkelen in Egypte
Tempels in Abu Simbel
Woestijn activiteiten
De Nijl en de Rode Zee
Snorkelen in Egypte
De tempel van Karnak
Informatie over Caïro
Duiken in Hurghada
Vakantie Sharm El Sheikh

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*