vakantie samar
Vakantie op het eiland Samar - Filipijnen

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Boek een vakantie op het eiland Samar – Filipijnen

In het oosten van de Filipijnen bevindt zich het eiland Samar. Het eiland is een populair eiland onder toeristen, maar het is wel één van de armste en minst ontwikkelde provincies van het land. De bewoners zijn de Waray en zij zijn sterk verwant aan de Bicolanos. Het zijn trotse mensen die afhankelijk zijn en hun inkomsten vooral halen uit de visserij en landbouw.

Men spreekt hier de taal Waray-Waray. De meeste mensen gaan niet naar het eiland voor een strandvakantie, maar komen hier voor de natuur. Je hebt namelijk niet echt mooie stranden waar je lekker kunt bruinbakken. Ook snorkelen en duiken gebeurt hier over het algemeen niet.

Klimaat

Samar heeft een tropisch klimaat en de zonnige dagen zijn erg verspreid over het jaar. De regenperiode is tussen juni en november en daarmee is de eerste helft van het jaar veel droger dan de tweede helft van het jaar. De zee temperatuur is het gehele jaar door heerlijk warm, dus zwemmen kan altijd.

Bezienswaardigheden in Samar

Samar heeft verschillende mooie bezienswaardigheden, waaronder de Blanca Aurora watervallen, het Sohoton Nationaal Park en de vuurtoren op Capul Island. De eerste twee bezienswaardigheden zijn kenmerkend voor de jungle van het prachtige eiland.

Capul Island Lighthouse

De vuurtoren op Capul Island is een prachtige vuurtoren die werd gebouwd in 1893. De vuurtoren scheen voor het eerst in 1986. Sinds 2008 is het genoteerd op de historische bezienswaardigheden-lijst van de Filipijnen.

Sohoton Nationaal Park

Het Sohoton Nationaal Park is maar liefst 840 hectare groot. Je kunt er van alles doen: wandelingen maken, fietsen langs de rivieren of watervallen bekijken. Ook vind je er diverse indrukwekkende grotten, waarvan de Panhulugan I de bekendste grot is.

Blanca Aurora watervallen

De Bianca Aurora watervallen zijn prachtig. De rit ernaar toe is wel iets minder mooi. De wegen zijn namelijk nat en modderig. Je kunt het wel echter gemakkelijk bereiken met de auto, motor of zelfs met de bus. In het meer rondom de waterval kun je lekker zwemmen. In de buurt vind je ook verschillende winkels, dus daar kun je alvast wat eten inslaan. Dan kun je vervolgens heerlijk picknicken nabij de waterval. Het geluid op de achtergrond is geweldig.

Vervoer

De meeste mensen verplaatsen zich met kleine busjes of met brommers. De brommers hebben vaak een verlengde achterzit, zodat er gemakkelijk twee mensen op kunnen. Het is niet heel erg comfortabel, maar je kunt er wel relatief snel mee reizen. Als je veel bagage hebt is dit echter niet het meeste handige vervoersmiddel. Ook is vervoer te water geen uitzondering. De pumpboat wordt vaak gebruikt voor excursies naar andere eilanden.

Luchthaven

De luchthaven van het eiland is de Calbayog Airport. Deze luchthaven is opgedeeld in twee klasses: de kleine binnenlandse luchthaven en de internationale luchthaven. Je kunt vanaf enkele Aziatische landen rechtstreeks naar dit eiland vliegen.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*