Vakantie Semey Kazachstan
Op Vakantie naar Semey in Kazachstan

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Semey Kazachstan

Semey is gelegen in het oosten van Kazachstan. De stad stond eerder bekend als Semipalatinsk maar werd in 2007 veranderd naar Semey. Het is een van de oudste steden van het land. Er wonen zo’n 330.000 mensen in de stad. Vanuit de stad kun je gemakkelijk reizen naar Rusland met de trein. De treinverbinding is een belangrijke verbinding voor beide landen.

Klimaat

De stad heeft een gemiddelde temperatuur van 3,5 graden Celsius. Tijdens de wintermaanden kan het flink vriezen in de stad. De gemiddelde maximumtemperatuur tijdens de maanden januari en februari is dan ook -10 graden Celsius. Vanaf april lopen de temperaturen op naar aangenamere temperaturen. In de maanden juni tot en met augustus loopt de temperatuur op tot maximaal 29 graden Celsius. De stad kent daarmee eigenlijk maar twee periodes: een koude en een warme periode.

Bezienswaardigheden in Semey

Tijdens je vakantie naar Semey kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Historisch Centrum, het kunstmuseum, de Seme Bridge en het Abay Kunanbaev Museum.

Historisch Centrum

Het Historisch Centrum van de stad is echt een aanrader. De stad heeft immers ook een rijke geschiedenis. In het centrum van de stad kun je rekenen op architectuur van de Sovjet-Unie. Er zijn verscheidene historische monumenten die je kunt bekijken.

Kunstmuseum

Het kunstmuseum in Semey is vernoemd naar Nevzorov’s. Je vindt er allerlei prachtige kunststukken uit het land. Naast nationale kunststukken zijn er ook enkele Russische en West-Europese kunststukken opgeslagen in het museum.

Semey Bridge

In 2001 werd er een grote hangbrug gebouwd. Deze ligt over de rivier Irtysj. De rivier verdeelt de stad in twee helften. Deze prachtige brug verbindt de twee steden met elkaar. De brug zal je misschien doen denken aan de Golden Gate Bridge in San Francisco. Het heeft namelijk dezelfde constructie.

Abay Kunanbaev Museum

Het Abay Kunanbaev Museum is gewijd aan Abay Kunanbaev. De 19e-eeuwste dichter was een belangrijk persoon voor Kazachstan. Het museum werd geopend in 1995 en wordt bezocht door zowel locals als toeristen.

Vervoer

De stad heeft een belangrijk treinstation. De treinen rijden naar de grote plaatsen in Kazachstan en tevens is er een verbinding met Rusland. In de stad zelf kun je reizen met het openbaar vervoer. Zo heb je keuze uit de bus, de tram of de trein. Als je niet wilt reizen met het openbaar vervoer, kun je ook reizen met een taxi. De stad Semey heeft ook een eigen luchthaven. Je kunt niet rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Semey vliegen. Je zult dus moeten overstappen in een van de andere steden in het land. Als je vanaf Astana naar de stad moet vliegen, kun je rekenen op ruim een uur reistijd met het vliegtuig.

Als je met de auto wilt reizen vanaf Astana naar Semey moet je rekenen op ongeveer 11 uur reistijd. De afstand tussen de twee steden bedraagt zo’n 780 kilometer. Je kunt ook met de trein reizen, maar deze gaat niet rechtstreeks. Je zult dus wat omwegen moeten maken en dan moet je rekenen op 17 uur reistijd. Het is wel de goedkoopste optie. Het vliegtuig heeft de voorkeur.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*