Vakantie Shanghai
Een vakantie in Shanghai !

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Shanghai met Goedkoperondreis.com

Vakantie Shanghai

Shanghai is de grootste en tevens meest modernste stad van China. Ook onder toeristen is het een belangrijke stad: er zijn vele wolkenkrabbers, koloniale wijken, tempels en winkels voor de liefhebbers. Je zult je geen moment vervelen tijdens je vakantie in deze grote, Chinese stad.

Klimaat

De stad heeft milde winters en warme zomers. Van april tot en met september valt er gemiddeld zo’n 150 tot 200 mm regen. Een enkele keer gaat die gepaard met grote regenbuien. Ook onweer is geen onbekend fenomeen. Door de ligging van de stad is Shanghai ook gevoelig voor orkanen: vooral in het derde kwartaal. De winters zijn droger, maar ook kouder. In de nacht kan de temperatuur extreem dalen: tot wel 0 graden Celsius. Er ligt dan zo nu en dan ook wel sneeuw in de stad. De beste reistijd valt daarmee in april en mei. Je hebt dan het minste kans op een regenbui en bovendien is de temperatuur aangenaam.

Bezienswaardigheden in Shanghai

Shanghai heeft een gemixt aanbod aan bezienswaardigheden. Zo kun je grote gebouwen bekijken als onderdeel van de moderne stad, maar ook tempels en koloniale wijken zijn nog voldoende aanwezig.

Oriental Pearl Tower

De Oriental Pearl Tower is een grote toren dat gebouwd werd in 1991 en officieel werd geopend in 1995. De toren is maar liefst 468 meter hoog. Er zijn verschillende observatieniveaus toegevoegd aan de toren. De hoogste is te vinden op 350 meter. De overige vind je op 263 en 90 meter. Je vindt op Sightseeing Floor, 267 meter hoogte, ook een indrukwekkend ronddraaiend restaurant. Je kunt er heerlijk eten en tegelijkertijd genieten van het uitzicht.

Shanghai World Financial Center

Nog zo’n indrukwekkende toren is de Shanghai World Financial Center. De toren is iets recenter dan eerdergenoemde en ziet er daardoor ook een stuk moderner uit. De toren is maar liefst 492 meter hoog en wordt gebruikt als financieel centrum in de stad. Opvallend aan het gebouw is het grote gat bovenin de toren. In 2009 kreeg deze toren de titel: ‘’Hoogste observatieplatform ter wereld’’, maar tegenwoordig is deze titel ingenomen door het Burj Khalifa in Dubai.

Tempels in Shanghai

De stad heeft verschillende eeuwenoude tempels die je kunt bekijken, waaronder de taoïstische Chenghuangtempel en de boeddhistische Jing’antempel. De Chenghuangtempel wordt door de taoïtische stroming beschouwd als een belangrijke tempel. Het gebouw werd reeds veranderd om Chenghuang te aanbidden. De Jing’antempel vind je terug tussen de enorme wolkenkrabbers. Binnenin de tempel heb je het idee dat je in een andere wereld bent beland: weg van het drukke verkeer, de enorme gebouwen en weg van de mensenmassa.

Yu-tuin

De Yu-tuin bestaat al eeuwenlang en het wordt ook al erg lang bezocht door toeristen. Je vindt er allerlei kleine Chinese gebouwtjes, maar vooral veel groen! Tientallen vijvers, honderden verschillende planten en ook allerlei theehuisjes maken het typisch Chinees. Het is inmiddels ruim 450 jaar oud en ligt midden in het centrum van de drukke stad.

Nóg een leuk weetje

De haven van Shanghai is sinds 2005 de grootste haven ter wereld. Men heeft daarmee de haven van Rotterdam van haar plek afgestoot, dat voor lange tijd de grootste haven ter wereld was.

Een rondreis China boeken?

Als je van plan bent te gaan rondreizen door China, raden wij je aan om al onze reisaanbieders te gaan vergelijken. Vraag anders een offerte aan bij Van Verre om jouw rondreis volledig samen te stellen met jouw reisaanbieder. Wij hopen dat je een leuke en goedkope rondreis kan vinden via onze site goedkoperondreis.com!

Vergelijk direct alle rondreizen naar China:

Bewaren

 

Shanghai China

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*