Vakantie Tianjin
Een vakantie in Tianjin !

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Tianjin met Goedkoperondreis.com

Vakantie Tianjin

Tianjin is een belangrijke havenstad in China. De stad is belangrijk voor de industrie en handel van het land. Ook toerisme is sterk in opkomst. Het ligt ongeveer 150 km boven Peking en telt ongeveer 14 miljoen inwoners.

Klimaat

Tianjin heeft vier verschillende seizoen, net zoals we dat in Nederland gewend zijn: lente, zomer, herst en winter. De winters zijn relatief droog, koud en winderig. De Siberische winden vanuit Rusland maken het in de winter koud. Doordat het droog is in de winter ontstaan er regelmatig zandstormen in de lente. De maanden met het meeste neerslag zijn de maanden juli en augustus. De beste reistijd komt daarmee uit op september. In deze maand is het relatief warm en bovendien valt er weinig neerslag. Je kunt eventueel ook nog in het begin van oktober naar de stad reizen. Het klimaat is dan nagenoeg hetzelfde als in september.

Bezienswaardigheden in Tianjin

De stad heeft enkele noemenswaardige bezienswaardigheden, waaronder de Huangya Pass, het Shuishang Park en de Xikai kathedraal.

Huangya Pass

De Huangya Pass ligt ongeveer 30 kilometer van de stad. De Huangya Pass is een groot gedeelte van de beroemde Chinese Muur. Je kunt via de steile trappen een wandeling maken over de enorme muur. Dit gedeelte van de muur was vroeger 54 kilometer lang en bevatte 52 gidstorens. In de periode 1984 – 1987 is er flink gerenoveerd: in totaal werd ruim 3 kilometer van de muur herbouwd. Verschillende wachttorens werden aangepakt en ook het fort werd gerenoveerd. Dit gedeelte van de muur is het langst gerenoveerd en is daarom ook zeker een bezoekje waard.

Shuishang Park

Deze bezienswaardigheid ligt dan wel in de stad zelf. Het park stond eerder bekend als het Green Dragon Pond, maar is van naam veranderd. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 126 hectare. De omgeving is ronduit prachtig: veel groen en verschillende riviertjes en vijvers. Door het park heen zijn verschillende bruggen gebouwd, zodat je de verschillende eilandjes in het park kunt bekijken. Het park werd in 1951 geopend en wordt drukbezocht door zowel locals als toeristen. Je kunt er heerlijk ontspannen.

Xikai kathedraal

In 1913 werd de Xikai kathedraal gebouwd door de Franse katholieken. De stenen werden vanuit Frankrijk verzonden, waardoor de bouw veel tijd in beslag nam. In juni 1916 werd de laatste steen geplaatst en werd het gebouw afgerond. In 1966 werd Tianjin aangevallen door rode gardisten en daarbij werd de kathedraal ook getroffen. Die torens werden destijds volledig verwoest. Tien jaar later werd het gebouw wederom getroffen: een grote aardbeving bracht veel schade aan het gebouw. De kathedraal werd herbouwd en staat sinds 1991 genoteerd op de lijst van beschermde gebouwen.

Vervoer

In het oosten van de stad is de luchthaven gevestigd. Vanaf hier kun je de trein nemen naar het centrum van de stad. Ook heeft de stad verschillende buslijnen die naar vier grote busstations rijden. Indien je liever met de taxi reist moet je oppassen voor illegale taxi’s. Pak bij voorkeur alleen taxi bij de officiële taxistandplaatsen.

Een rondreis China boeken?

Als je van plan bent te gaan rondreizen door China, raden wij je aan om al onze reisaanbieders te gaan vergelijken. Vraag anders een offerte aan bij Van Verre om jouw rondreis volledig samen te stellen met jouw reisaanbieder. Wij hopen dat je een leuke en goedkope rondreis kan vinden via onze site goedkoperondreis.com!

Vergelijk direct alle rondreizen naar China:

Bewaren

 

Tianjin China

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*