Vakantie Ubin
Vakantie naar Ubin Singapore voor vogelspotters

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Vakantie Ubin Singapore

Ubin is, qua grootte, het derde eiland van de Republiek Singapore. Het eiland is acht kilometer lang en anderhalf kilometer breed. Het eiland is vooral in trek bij vogelspotters. In het noordoosten van het eiland komen namelijk veel vogelsoorten voor die niet meer voorkomen op de andere eilanden. Ook zijn er diverse plantensoorten ontdekt die alleen hier voorkomen. Er zijn nog steeds diverse traditionele vissersdorpjes op het eiland zoals dat vroeger gebruikelijk was in het Aziatische land.

Klimaat

Het eiland ligt net boven de evenaar en heeft een tropisch klimaat. De temperaturen dalen in de nacht zelden onder 24 graden Celsius en overdag stijgt de temperatuur tot zo’n 32 graden Celsius. De temperaturen komen nauwelijks boven 36 graden Celsius. Er is altijd weinig wind op het eiland, waardoor je lichaam moeite heeft met het wegwerken van zweet. Vooral als je gaat sporten zal je hier last van hebben.

Bezienswaardigheden op Ubin

Ubin heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De meeste toeristen die een vakantie naar het eiland boeken, gaan op bezoek bij de traditionele vissersdorpjes. Ook vogelspotten is erg populair op het eiland.

Vissersdorpjes

Vroeger stond het land vol met traditionele vissersdorpjes. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De hoofdstad is volgebouwd met moderne gebouwen en het land op zich is ook hypermodern. Gelukkig heeft dit eiland nog wat traditie bewaard. Er staan namelijk verscheidene traditionele vissershutjes in de vissersdorpjes. Als je door de vissersdorpjes heenloopt heb je echt het gevoel dat je door de vorige eeuw loopt. Het is net alsof de tijd heeft stil gestaan in de dorpjes en dat is prachtig om te zien. Je kunt hier nog echt van de rust genieten.

Vogelspotten

Op het eiland wonen diverse vogels die ook echt alleen hier wonen. Unieke vogels zoals roofvogels, vleerhonden en haviken maken het eiland erg populair onder vogelspotters. Als je kennis hebt van de verschillende vogels, kun je de vogels gemakkelijk van elkaar onderscheiden. Ook kun je dan het gedrag bepalen. Het loont dus echt om je daar van te voren in te verdiepen. Als je hierheen gaat, is het raadzaam om een verrekijker mee te nemen. Ook een goede camera is een absolute must. Je kunt de vogels prachtig op de foto zetten.

Vervoer

Vanaf het hoofdeiland Singapore gaat er regelmatig een lokale veerdienst naar Ubin. Als je op het eiland aankomt kun je een fiets huren waarmee je het eiland kunt verkennen. De fietsen kun je direct huren als je aankomt bij de aanlegsteiger. Het huren van een mountainbike kost 5 Singapore Dollar. Met de fiets reizen is echt een aanrader. Je kunt de natuur heerlijk verkennen en je komt snel van A naar B. Je kunt ook gemakkelijk naar het restaurant fietsen, dat ook dichtbij de aanlegsteiger is gelegen.

Luchthaven

De luchthaven van Singapore is gelegen op het grootste eiland, Singapore. Het Changi Airport heeft goede verbindingen met andere luchthavens en is al meerdere keren verkozen tot de meest gastvrije luchthaven ter wereld.

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*