blog
Vakantie Zagreb

Vakantie Zagreb

Zagreb ligt in het noorden van Kroatië aan de grens met Slovenië. Vooral op het gebied van cultuur biedt de stad veel mogelijkheden. De stad telt namelijk meer dan 20 theaters. Er zijn verscheidene musea en galerijen die jaarlijks veelvuldig bezocht worden door toeristen. De musea herbergen vooral kunststukken uit Europa. Naast cultuurhappen kun je hier ook terecht voor diverse andere bezienswaardigheden en kun je er genieten van heerlijke Kroatische wijnen.

Klimaat tijdens een vakantie Zagreb

De zomers zijn vrij warm en droog en de winters zijn koud. De temperatuur in de winter ligt vaak rond het vriespunt en sneeuw is hier dan ook niet ongewoon. Vanaf mei begint het warm te worden tot en met oktober. De beste reistijd is in het voorjaar, omdat er dan weinig regen valt en bovendien zijn de temperaturen goed voor een stedentrip.

Bezienswaardigheden in Zagreb

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, maar staat vooral bekend om haar vele musea. Ook het centrale plein van de stad wordt drukbezocht.

Krapina Neanderthal museum

De stad heeft verschillende interessante musea en het Krapina Neaderthal museum is daar één van. Hier leer je van alles over de neanderthalers. Met twee verdiepingen en een oppervlakte van zo’n 1.200 m² ben je niet snel uitgekeken!

Medvednica

In het noorden van de stad vind je de Medvednica. Dit is een gebergte met een hoogtepunt op 1.030 meter. Het grootste gedeelte van de berg hoort bij het gelijknamige natuurpark. Er zijn rondom deze gebergte verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder een grot en een kasteel. Op de berg heb je bovendien een prachtig uitzicht over Zagreb.

Ban Jelalic Square

Het centrale plein van Zagreb heet Ban Jelalic Square. Het plein ontstond in de zeventiende eeuw en droeg destijds nog de naam Harmica. Later is dit vernoemd naar graaf Josip Jelalic. Op het plein vind je enkele historische gebouwen en ook staat er een standbeeld van de voormalige graaf. Het plein wordt drukbezocht door zowel toeristen als locals. Nabij het plein heb je voldoende cafés en restaurants waar je iets kunt drinken of eten.

Dolac Markt

Als je op zoek bent naar een gezellige markt, dan moet je absoluut naar de Dolac Markt. Je kunt hier diverse lokale producten en souvenirs kopen. Ook verse groenten en fruit zijn veelvuldig aanwezig. Het markt is op korte afstand van het centrum van de stad.

Vervoer

In het zuiden van de stad ligt internationale luchthaven: Pleso. Rondom de luchthaven heb je goede verbindingen met het centrum van de stad. De meeste toeristen kiezen ervoor om een taxi te nemen om naar het centrum te reizen. Er rijdt namelijk geen openbaar vervoer tussen de luchthaven en de stad. Wel rijdt er zo nu en dan een shuttlebus. Een taxi is over het algemeen wel erg duur, dus een shuttlebus heeft qua kosten wel de voorkeur.

Eenmaal aangekomen in de stad is er wel voldoende openbaar vervoer. Er rijden voldoende trams in de binnenstad. Als je naar de buitenstad wilt reizen, rijden er voldoende bussen naar de meeste belangrijke plekken. Kaartjes voor de bus en de tram kun je kopen bij de kiosken. Die vind je vrijwel overal in de stad wel en die staan ook duidelijk aangegeven

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Kroatië

 

 

Een stedentrip naar Dubrovnik kunt u vinden op deze pagina

0