weersverwachting in spanje

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Weersverwachting in Spanje

Wat is de weersverwachting in Spanje?

Wanneer u weer in Spanje bent, of er voor het eerst naartoe gaat, bent u uiteraard benieuwd naar wat het weer u zal brengen. Kunt u mooie dagen aan het strand doorbrengen, of moet u rekening houden met kans op een fikse regenbui? Omdat Spanje erg groot is, valt hier geen algemeen oordeel over te vellen. Ik zal nu schrijven over verschillende regio’s in Spanje, want als ik zeg dat het er altijd mooi weer is… dat gaat maar voor enkele gebieden op.

Het zonnige zuiden

Zelf verblijf ik deze zomer voor langere tijd in het uiterste zuiden van Spanje. Het zuiden, dat klinkt uiteraard als warm, maar is dit ook zo? Het antwoord is eenvoudig: Ja. De gemiddelde temperatuur overdag is hier veertig graden, en als het eens afzakt naar een graad of 32 is iedereen blij want het is zo ‘koel’. Terwijl als we in Nederland eens 32 graden hebben, iedereen het liefst de hele dag in bikini rondloopt… Houd er dus rekening mee dat als u het uiterste zuiden van Spanje bezoekt, u tegen de hitte moet kunnen. Het lijkt mooier dan het is namelijk, dat stralende weer. De eerste tijd bent u vooral bezig zich aan te passen aan het weer en ikzelf zat er pas na twee – drie weken echt goed in… als u slechts voor een vakantie op pad gaat is dit natuurlijk erg lang!

Het hoge noorden

Om nu maar het andere uiterste binnen Spanje te nemen: Noord Spanje. Hoe is het weer daar? Als we denken dat Spanje in het noorden natuurlijk grenst aan Frankrijk, klinkt dit noorden meteen al niet zo warm meer. Is dit ook zo? Kunnen we ons aanpassen aan Franse temperaturen in deze streek? Zeker is dat het weer in Noord Spanje heel wat anders is dan dat in Zuid Spanje. In het zuiden kun je er bijna met zekerheid vanuit gaan geen regen tegen te komen tijdens een zomerse vakantie, maar in Noord Spanje… neem bijvoorbeeld Barcelona. Hier is het zeker niet koud met temperaturen tegen de dertig graden, maar echt lekker weer is het er niet met de regelmatige regenval zo in juni.

Midden-Spanje

Neem nu Midden Spanje, Madrid. Het is hier op dit moment zo’n dertig graden, er valt slechts soms een beetje neerslag en er zijn wat wolken. Die wolken klinken misschien niet ideaal, maar het maakt de boel wel wat koeler! Op echt warme dagen in Spanje kan er namelijk maar beter een schaduwplekje voor handen zijn…

Iedereen is anders

Eigenlijk is het zo dat ieder persoon anders gedijd in een ander weertype, en dus kan ik nu niet zeggen waar u nu echt heen moet om verzekerd te zijn van ‘goed’ weer. De één kan prima zonnen bij 43 graden, de ander wil dingen ondernemen en dat gaat nu eenmaal niet ideaal bij ruim veertig graden. Wat ook nog gezegd moet worden: Wil u nu eenmaal een prachtige plaats als Cadiz bezoeken, dan kunt u het weer uiteraard ook voor lief nemen. Voor ieder wat wils in Spanje, als u maar van de zon houdt!Booking.com

Over ons: globetrotter

Goedkope Rondreis.com is een professionele reiswebsite voor leuke rondreizen. Wij geven je informatie over alle bestemmingen en zoeken bij alle bestemmingen de goedkoopste aanbieders. Wij streven er naar om onze bezoekers te helpen bij het vinden van een leuke reis.

Stel uw vraag of plaats uw opmerking

*
*

*