Goedkope rondreis België
Waardeer dit artikel aub

Een goedkope rondreis België kan met eigen auto of met de bus

België grenst aan Nederland en een deel van de bevolking van België spreekt Nederlands. Hierdoor is een relatief goedkope rondreis België ideaal als een eerste buitenlandse vakantiebestemming. Om deze reden word België dan ook vaak gekozen voor schoolreizen. Het land is goed te bereiken met de auto of met de bus. Hierdoor heb je jouw eigen vervoer bij je en kun je dan ook overal eenvoudig naar toe. België is een stuk groter dan Nederland, dus is een auto erg handig om alle bezienswaardigheden van België te kunnen bezoeken.

Weer en klimaat in België

België kent relatief milde winters, milde zomers en een neerslag verspreid over het jaar. Eigenlijk is het klimaat van België wel enigszins vergelijkbaar met Nederland. Dit kan een groot voordeel zijn, wanneer je niet goed tegen heette zomer kan.

Natuur ontdekken met een rondreis België

Het populairst en tevens meest bekende natuurgebied van België is de Belgische Ardennen. Er zijn voldoende mogelijkheden om de Ardennen lopend of per fiets te verkennen. Een fietstocht over de Ardennen is zeker de moeite waard tijdens jouw rondreis België.

Weetjes over de bevolking van België en over het land:

  • Brussel is de hoofdstad van België.
  • België grenst aan Nederland en is onderdeel van de Benelux, samen met Nederland en Luxemburg.
  • Het landnummer van België is +32, wat precies volgt op de +31 van Nederland.
  • Het volkslied van België heet Brabançonne.
  • België had 11,2 miljoen inwoners in 2013
  • België kent 3 officiële talen, namelijk Nederlands, Duits en Frans.
  • In sommige delen van België wordt geen Nederlands gesproken.
  • Brussel wordt beschouwd als de hoofdstad van Europa.
  • Manneke pis is erg bekend in dropvorm.

Bezienswaardigheden België

Het Automium

Het Atomium is van oorsprong een monument, maar heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot een trekpleister voor toeristen. Het monument staat tentoongesteld in de Belgische hoofdstad Brussel. De reden voor de bouw van dit monument was de Brusselse Wereldtentoonstelling in 1958. Het monument bestaat uit 9 grote bollen die met elkaar zijn verbonden door middel van 20 buizen. De gehele constructie word omhoog gehouden door 3 enorme pilaren. De vorm van het gebouw is afgeleid van de vorm van een ijzerkristal.

 
Vergelijk hier direct alle reizen naar België. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

tui-logo-2vakantiexperts-logo-300x175kras-logo-300x175peterlanghoutpharos-300x175

 

Goedkope rondreis België
8 Reviewer
8 Gemiddeld (1 beoordeling)
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
Alle beoordelingen en ervaringen: 1 Plaats beoordeling
Ik dacht dat we alles al gezien hadden in België. Maar wat is toch een leuk land. Er is veel meer te zien dan de meeste mensen denken. Ik had een leuke accommodatie met veel leuke activiteiten. Veel gezien van de steden en ook wat van de cultuur kunnen proeven. Ik heb veel leuke en aardige mensen ontmoet.
4 juli 2016, 19:24
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
1
Plaats beoordeling