Goedkope Rondreis Slovenie
Slovenië met de druipsteengrotten van Škocjan

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Goedkope Rondreis Slovenië

Slovenië heeft zijn ligging in Midden-Europa en heet officieel de Republiek Slovenië. Slovenië heeft een lidmaatschap van de Europese Unie, waardoor je er eenvoudig met je eigen euro’s kunt betalen. Een goedkope rondreis Slovenië is perfect in combinatie met een rondreis Oostenrijk!

Weer en klimaat in Slovenië

Net als bij ons in Nederland, zijn er ook in Slovenië vier seizoenen in een jaar. In de lagere gebieden zijn de winters milder dan in de berggebieden. Het voorjaar valt er in maart, april en mei en is erg wisselend qua temperaturen en neerslag. In de zomermaanden is het er erg aangenaam met temperaturen die regelmatig dertig graden halen.

Natuur ontdekken met een rondreis Slovenië

In Slovenië kun je veel grotten vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Grotten van Postojna, een lang stelsel van grotten, of aan de druipsteengrotten van Škocjan. De grotten van Škocjan zijn wel 5 kilometer lang en 200 meter diep.

De bevolking van Slovenië

Het grootste gedeelte van de bevolking van Slovenië is katholiek. Ongeveer 83 procent van de bevolking komt oorspronkelijk uit Slovenië. De rest van de bevolking bestaat met name uit Hongaren en Italianen. In 2014 woonden er in Slovenië ongeveer 100 inwoners per vierkante kilometer.

Weetjes over de bevolking van Slovenië en over het land:

  • De hoofdstad van Slovenië heet Ljubljana.
  • Als je naar Slovenië belt moet je het landnummer +386 intoetsen.
  • In Slovenië kun je gewoon betalen met de euro, wel zo handig.
  • De bevolking van Slovenië spreekt Sloveens.
  • De sloveense vlag is wit met blauw en rood.
  • Op de vlag van Slovenië staat en wapenschild met witte bergen afgebeeld.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Slovenië

Meer van Bohinj: Het Meer van Bohinj ligt 520 meter boven de zeespiegel. Het Meer van Bohinj is met een oppervlakte van ruim 3.18 vierkante kilometer het grootste meer van het land. Het meer is ongeveer 4,5 kilometer lang en 1 kilometer breed.

Tivoli: Tivoli is het een rustiek en groot park in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Het park heeft zijn ligging dicht bij het centrum en is dan ook goed te combineren met bijvoorbeeld een uitje naar het museum. Het rustieke park is een mooie afwisseling ten aanzien van de grote stad.

Tromostovje: Een uitje naar Tivoli is goed te combineren met een bezoek aan de drie bruggen van Tromostovje. Hier kun je tevens een aantal karakteristieke foto’s maken van de stad.
 

Vergelijk direct alle rondreizen naar Slovenië


 

Voor meer informatie over Europa > Rondreizen Europa
 

Slovenië

Goedkope Rondreis Slovenië
7 Reviewer
7 Gemiddeld (1 beoordeling)
Activiteiten9
Bevolking8
Cultuur7
Eten / drinken8
Natuur10
Steden8
Strand / zee7
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 1 Plaats beoordeling
Ikzelf ben al enkele malen naar slovenie geweest met vrienden.
Het land is prachtig met onder andere het meer van Bled/bohinj, ook de Vintgar kloof (nabij bled) en de watervallen van Pericnik (nabij bled) zijn echte aanraders. verder kan ik ook Kransjka Gora,Most na soci en Piran zeker aanraden. de hoofdstad Ljubljana is zeker de moeite waard alsook Maribor. verder zijn ook de grotten van skocjan zeker het bezoeken waard. Verder is ook de bevolking zeer vriendelijk en ook de prijzen zijn er niet duur. kortom een achte aanrader om het land te verkennen. ikzelf heb dit eens gedaan met de fiets van noord naar zuid en eens met de auto.
4 januari 2016, 22:17
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
0
Plaats beoordeling