De mooiste natuurgebieden van Italië
Natuurgebieden en parken in Italië

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

De mooiste natuurgebieden van Italië

De Vesuvius is samen met de Etna misschien wel de beroemdste vulkaan van Europa. Het nationaal park ronde de Vesuvius is dan ook zeker een bezoek waard wanneer je op rondreis bent door Italië. Hoewel het een van de kleinere natuurgebieden van Italië is, is er genoeg te zien. Door de uiterst vruchtbare lavagronden groeien er 600 verschillende soorten planten en bloemen in het relatief kleine gebied. De Vesuvius is voor het laatst in 1944 uitgebarsten en is vooral bekend om het bedekken van de stad Pompeii met as in het jaar 62 na Chr.

Nationaal park Gran Paradiso

In het noordoosten van Italië ligt een van de grootste en het oudste nationale park van het land. Het park is vernoemd naar de hoogste bergtop die in het park ligt, met een hoogte van meer dan 4000 meter. Gran Paradiso is meer dan 700 vierkante kilometer groot. In de jaren 70 is het park echter samengesmolten met Parc national de la Vanoise, dat in Frankrijk ligt. Het park is daarom nu een enorme 1200 vierkante kilometer groot. Wanneer je een rondreis maakt langs de mooiste nationale parken van Italië is dit zeker een goed startpunt.

De Dolomieten

In het uiterste noordwesten van Italië ligt een bergketen die de Dolomieten wordt genoemd. De Dolomieten zijn een van de mooiste stukjes natuur van het land. Het gebied staat vooral bekend op de steile hoge bergen en rotsen. Voor de ervaren wandelaars zijn er tientallen bergtoppen om te beklimmen. Er zijn echter ook genoeg wandelpaden voor minder getrainde lopers. Je vindt er daarnaast vooral veel hoefdieren en kleurrijke bloemen.

Nationaal park Stelvio

Italië is het thuis van een van de grootste en oudste nationale parken van heel Europa. Nationaal park Stelvio is maar liefst 13.000 vierkante kilometer groot en ligt voor een deel in Zwitserland. Om het verschil tussen het hoogste en laagste punt van het park meer dan 3 kilometer is, komen er veel verschillende planten- en dierensoorten voor. Voor wandelaars is het park de hemel op aarde want er ligt meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden verspreid door het park. Dit indrukwekkende en bijzondere park mag je zeker niet overslaan wanneer je op rondreis door Italië bent.

Nationaal park Val Grande

Het nationaal park Val Grande is misschien niet een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van het land maar daarom niet minder interessant. Het park ligt namelijk op 100 kilometer van de stad Milaan en is daarom ideaal te bezoeken tijdens een rondreis door Italië. Hoewel het natuurgebied in een van de meest toeristische gebieden van Italië ligt, is het er erg rustig. Dit komt omdat het gebied relatief ruig en onbegaanbaar is. Toch zijn er voldoende gangbare paden en wegen voor wandelaars.

Bij Italië denk je al snel aan veel zon, cultuur en lekker eten en drinken. Toch heeft Italië veel meer te bieden dan alleen dat. Het land beschikt namelijk over een aantal schitterende natuurgebieden en –parken. Steeds meer mensen besluiten een rondreis door Italië te maken langs de verschillende natuurgebieden. De mooiste stops hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Meer informatie over Italië:

Nationaal park Cilento e Vallo di Diano

Het nationaal park Cilento e Vallo di Diano opende in 1991 haar deuren en is een van de grootste natuurgebieden van Italië met 1800 vierkante kilometer. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is gedaan om het park te beschermen tegen stromen van mensen en eventuele bebouwing. In het nationale park liggen namelijk de overblijfselen van twee steden uit de Griekse tijd. Van de steden Paestum en Velia zijn nog steeds resten te vinden. De restanten met typische Griekse bouwstijl zijn gratis te bezoeken.

 

De mooiste natuurgebieden van Italië
0 Reviewer
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten0
Bevolking0
Cultuur0
Eten / drinken0
Natuur0
Steden0
Strand / zee0
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling