Rondreis Cuba, een prachtig eiland in het Caribische gebied
Waardeer dit artikel aub

Ga mee op een rondreis Cuba een vrolijk en veelzijdige bestemming in het Caribische gebied. Het eiland Cuba heeft voor elk soort bezoeker zijn eigen ervaringen om te beleven. Op Cuba kan je cultuur, zon, feestjes en oude koloniale gebouwen vinden. Cuba grenst zich aan de Caribische Zee, Golf van Mexico, Straat Florida en de Atlantische Oceaan.

Waar staat Cuba om bekend?

Cuba staat bekend om zijn sigaren, je hebt vast zat films en series gezien waar de bekende Cubaanse sigaar wordt gerookt ( Fidel Castro en Cubra Libres). Naast zijn sigaren staat Cuba bekend om zijn Salsa muziek en dans, gebouwen, rum, de vele oldtimers die er rondrijden en de geweldige feesten die er worden gegeven.

Bezienswaardigheden op Cuba

Chorro de Maita

Tijdens een rondreis Cuba kan je een bezoek gaan brengen aan Chorro de Maita. Op deze archeologische vindplaats kan je proberen spullen van inheemse Taino-indianen te vinden.

Castillo del Morro

Ook is Castillo del Morro een aanrader dit zeer imposante kasteel is het symbool van Havana, en is een van de meest indrukwekkende nationale monumenten van Cuba.

Parque Nacional Desembarco del Granma

Parque Nacional Desembarco del Granma is een prachtig park in Cuba. Het park is maar liefst 40.000 ha groot en herbergt een grote diversiteit aan flora en fauna. Vooral de orchidee is een  van de kenmerken van dit park.

Naast al deze prachtige bezienswaardigheden heeft Cuba ook een groot aanbod aan gezellige marktjes, prachtige stranden zoals rondreis cubade aanrader Varadero Beach. Amusementen park Parque retio Josono en natuurlijk de vele winkelmogelijkheden.

De bevolking en cultuur in Cuba

De Cubaanse bevolking is zeer gevarieerd er zijn blanken, zwarten, gemengde  en Aziaten te vinden. De Cubaanse bevolking is niet veel te vinden in hun eigen huis ze gaan er graag op uit. Ze staan er bekend om dat ze veel Domino spelen, flirten, gesprekken beginnen met toeristen en veel rond fietsen. Ze houden gewoon van gezelligheid en het is dan ook belangrijk als jij een rondreis door Cuba gaat maken, dat jij zelf ook van gezelligheid houdt! De taal die gesproken wordt in Cuba is Spaans en ze zijn vaak moeilijk te verstaan wat voor leuke gesprekken kan gaan zorgen.

Culinair in Cuba

Cuba wat als een eiland klinkt dat zich heel erg verdiept in rare voedselsoorten is op het gebied eigenlijk helemaal niet zo interessant, als je jouw tong op de proef wil stellen raden wij een rondreis Thailand aan. Door de Nederlandse geschiedenis van Cuba is het op culinair gebied een beetje veranderd in de Nederlandse keuken.

Veel van het eten is vet, rijk aan koolhydraten en niet erg gekruid. Wel kan je tijdens een rondreis Cuba ontdekken dat de keuken nog wel geïnspireerd wordt door Afrikaanse en Spaanse ingrediënten. Cuba is verder op het gebied van drinken een aanrader ze zijn zeer gespecialiseerd in het maken van rum en cocktails!

Belangrijk om te weten is dat het drinkwater uit de kraan niet drinkbaar is in Cuba, het is daarom aanbevolen om flesjes water te kopen in Cuba zelf.

Een rondreis door Cuba boeken

Als jij een rondreis Cuba gaat boeken is het belangrijk dat je rekening houdt dat je een visum (toeristenkaart nodig hebt) deze worden vaak al door onze reisorganisaties geregeld, maar het is belangrijk dat je het even dubbel checkt. Zorg er ook voor dat al het vervoer wordt geregeld in Cuba of dat je weet hoe jij dit zelf kan gaan regelen.

De beste aanbieders voor een rondreis op Cuba zijn Kras Reizen, Djoser Reizen en SNP!

Wanneer je gereed bent om een rondreis naar Cuba te gaan boeken, hebben wij voor jou alle betrouwbare reisorganisaties op een rij gezet zodat jij makkelijk een rondreis Cuba kunt gaan vergelijken,voor de beste en goedkoopste rondreis!

 

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Cuba. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

kras-logo-300x175tui-logo-2djoser-logo-300x175shoestringbaobab-300x175snp-logo-300x175sawadeea-logo-300x175koningaapnrv-logo-300x175alltoursneckermann-logo-300x175
Rondreis Cuba
0 Reviewer
10 Gemiddeld (1 beoordeling)
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
Alle beoordelingen en ervaringen: 1 Plaats beoordeling
Hier heeft de tijd even stil gestaan!
Wat een bijzonder eiland en vriendelijke mensen. Hier heeft de tijd even stil gestaan. Het lijkt wel een showroom vol met oldtimers. En die huizen zijn voor iedere schilder een inspiratiebron om vastgelegd te worden.
20 februari 2017, 17:50
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
0
1
Plaats beoordeling

2 Responses

  1. A.Pooters

    Een rondreis voor 4 personen doorr Cuba,zonder vlucht.Alleen rondreis van 9 dagen met vertrek op 28 juli