rondreis dominicaanse republiek
Ontdek de Dominicaanse Republiek!

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Rondreis Dominicaanse Republiek

Een rondreis Dominicaanse Republiek is perfect voor iedereen die van natuur, cultuur en lekker weer houdt!

De Dominicaanse Republiek bevindt zich op het Hispaniola. Ongeveer tweederde van dit eiland bestaat uit de Dominicaanse Republiek, het andere deel is Haïti. Een rondreis door de Dominicaanse Republiek is perfect voor iedereen die van natuur, cultuur en lekker weer houdt!

Weer en klimaat in de Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek heerst een tropisch savanneklimaat. Er komt echter ook een tropisch regenwoudklimaat voor, maar enkel in het noordoosten. In vergelijking tot Nederland zijn de gemiddelde temperaturen redelijk hoog en kan de temperatuur het hele jaar door een maximum bereiken van 33 graden. Ook ‘s nachts blijft de temperatuur nog erg aangenaam, waardoor je ook in de avonduren nog activiteiten kunt ondernemen.

Soortgelijke bestemmingen zijn Jamaica en Costa Rica.

De bevolking van de Dominicaanse Republiek

In 2014 bedroeg het inwoners-aantal 10.349.741. Er wonen ongeveer 200 mensen per vierkante kilometer en deze bevolkingsdichtheid is erg hoog voor een Caribische staat. De meeste inwoners wonen in de hoofdstad, en daar kan het dan ook redelijk druk zijn. Verlaat je de grote stad dan vind je watervallen en ongerepte natuur.

Weetjes over de bevolking van de Dominicaanse Republiek en over het land:

  • Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek.
  • Het landnummer van de Dominicaanse Republiek is +1.
  • In de Dominicaanse Republiek betaal je met de Dominicaanse Peso.
  • Er woonden 10,4 miljoen mensen in 2013.
  • De vlag van de Dominicaanse Republiek heeft de kleuren rood, wit en blauw.

Bezienswaardigheden

Kathedraal van Santo Domingo: Deze oude kathedraal is geopend in 1535 en heeft een rayonante gotiek bouwstijl. De kathedraal bevindt zich in de hoofdstad, waardoor een bezoek aan de kathedraal goed te combineren is met andere uitstapjes.

Altos de Chavón: Altos de Chavón is een absolute must om te bezoeken. Deze attractie is geopend in 1982 en betreft een nagebauwd middeleeuws dorp. Deze reconstructie is op ware grootte waardoor je het gevoel hebt echt helemaal terug in de tijd te gaan.

Damajaqua Cascades: Damajaqua Cascades is de verzamelnaam voor 27 watervallen. Je kunt er op sommige plekken van de rotsen af in het water springen en kunt een trektocht houden door de woest stromende wateren. Voor de echte avonturier mag een bezoek aan de Damajaqua Cascades dan ook niet ontbreken op jouw rondreis.

 

Vergelijk direct rondreis Dominicaanse republiek aanbieders!


 
Kras en Tui zijn de beste aanbieders voor de Dominicaanse Republiek! Voor meer bestemmingen kan je naar onze rondreis Midden-Amerika overzicht.

Rondreis Dominicaanse Republiek
0 Reviewer
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten0
Bevolking0
Cultuur0
Eten / drinken0
Natuur0
Steden0
Strand / zee0
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling