Rondreis Ethiopië
Waardeer dit artikel aub

Een rondreis Ethiopië is zeker niet saai, Ethiopië is een land in Afrika dat grenst aan Soedan en Eritrea. Het landschap van Ethiopië is erg afwisselen. Zo vind je er bijvoorbeeld uitgestrekte savanne met dor gras en vind je er ook groene weide. Geniet van de variatie die Ethiopië je bied en vind voor ieder gezinslid de perfecte bezigheid. Aan het eind van de vakantie heb je zeker een hoop gezien en meegemaakt.

Weer en klimaat in Ethiopië

Ethiopië is een land met veel verschillende klimaten. Dit komt doordat er zeer veel verschillen zijn in hoge en lage gebieden. Zo zijn er bijvoorbeeld berggebieden, maar ook vlakke stukken grond waardoor de klimaatverschillen erg groot zijn.

Natuur ontdekken met een rondreis Ethiopië

Ethiopië staat bekend als een vogelparadijs. Het land kent een grote variatie aan vogelsoorten in allerlei mooie kleurschakeringen. Er komen wel drie keer zoveel soorten voor als in Nederland. Er zijn dan ook veel verschillende vogeltours waaraan je deel kunt nemen tijdens jouw rondreis Ethiopië. Neem natuurlijk wel je camera mee om deze prachtige dieren op beeld vast te leggen. Tijdens de toer leer je meer over de vogels en krijg je de mogelijkheid om van dichtbij foto’s te maken. De vogels zijn er veel minder schuw zijn dan in Nederland, waardoor je eenvoudig mooie foto’s kunt maken en dichtbij de vogels kunt komen.

Andere geweldige bestemmingen in Afrika zijn: Namibië, Gambia of Tanzania!

De bevolking van Ethiopië

Ethiopië telt 96.633.458 inwoners (2014). Er wonen ongeveer 100 mensen per vierkante kilometer. Het inwoneraantal is groeiende, en is verdeeld over veel verschillende bevolkingsgroepen.

Weetjes over de bevolking van Ethiopië en over het land:Rondreis Ethiopië

  • De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba
  • Je kunt er betalen met de Ethiopische birr
  • Er leven ongeveer 94,1 miljoen mensen
  • De officiële taal is Amhaars
  • Ethiopië is ongeveer 1,1 miljoen vierkante kilometer groot
  • De president van Ethiopië is Mulatu Teshome.

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Ethiopië

De kathedraal van onze heilige Maria van Zion

De kathedraal van onze heilige Maria van Zion is gelegen in Aksum. Deze Ethiopisch-orthodoxe kathedraal zorgt zeker voor veel mooie fotomomenten. Het gebouw heeft unieke vormen en een rond dak en doet nog steeds dienst als kerkgebouw.

National Museum of Ethiopia

Het National Museum of Ethiopia is zeker een bezoekje waard. Je leert hier veel over de geschiedenis van Ethiopië en kunt er veel unieke voorwerpen bekijken. Al met al biedt het museum een geschikt uitje voor het hele gezin.

 

Vergelijk hier direct alle reizen naar Ethiopië. Je hoeft dan niet verder te zoeken en komt direct op de betreffende pagina van de touroperator uit

djoser-logo-300x175shoestringbaobab-300x175sawadeea-logo-300x175koningaap
Rondreis Ethiopië
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten
Bevolking
Cultuur
Eten / drinken
Natuur
Steden
Strand / zee
Touroperator
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling