rondreis filipijnen
Rondreizen in de Filipijnen

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Rondreis Filipijnen, Manilla, Visaya en Midanao!

Bij een rondreis Filipijnen kun je maar liefst kiezen uit 7000 eilanden

De Filipijnen zijn voor veel Nederlanders een onbekend en zelfs een beetje mysterieus land. De Filipijnen bestaan uit meer dan 7000 eilanden en heeft meer dan 100 miljoen inwoners. Rondreizen door de Filipijnen worden door veel reizigers beschreven als het mooiste stukje land op aarde. De beste manier om het land goed te leren kennen is om een rondreis Filipijnen te maken.

Weer in de Filipijnen

Op de Filipijnen heerst een tropisch klimaat waardoor de temperatuur het hele jaar door erg hoog is. Daarnaast heerst er een hoge luchtvochtigheid in het land en regent het vaak. Echter valt deze regen voor het overgrote deel van mei tot oktober. De ideale periode voor een rondreis Filipijnen is die van december tot en met februari. Kenmerkend van het weer op de Filipijnen is dat het per eiland sterk kan verschillen. Houd wanneer je op reis bent in de Filipijnen dus een goed oog op het weerbericht.

Manilla

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen en vaak een startpunt voor mensen die een rondreis Filipijnen maken. Manilla ligt op het grootste eiland van de Filipijnen, het eiland Luzon. Er wonen bijna 1,8 miljoen mensen in deze stad. Wanneer je Manilla bezoekt tijdens je rondreis is het leuk om een aantal musea te bezoeken. Het meest bekende museum van de stad is het National Museum of the Philippines. Hier staan enorm veel stukken die vooral te maken hebben met dieren en planten. Ook kan je in Manilla even je rust pakken door een van de stadsparken te bezoeken. Het Rizal Park is het bekendste park van de stad.

Naast de eilandengroep Luzon kennen de Filipijnen nog twee eilandgroepen, namelijk Visaya en Mindanao.

Visaya

De eilandengroep Visaya is dé plek in de Filipijnen om helemaal tot rust te komen. Je vind er kilometers aan lang wit zandstrand met palmbomen. Door het heldere blauwe water heb je steeds het gevoel in een ansichtkaart te leven. Naast relaxen kan je op Visaya ook heel goed uitgaan. De bars en discotheken zijn heel de week tot laat open. Ook voor natuurliefhebbers heeft Visaya genoeg te bieden. De grootste trekpleister op dit gebied zijn de Chocolote Hills. Deze bijzonder heuvels lijken erg veel op negerzoenen en zijn volledig door de natuur gevormd.

Mindanao

De meest zuidelijk eilanden van de Filipijnen worden Mindanao genoemd. Wanneer je Mindanao wilt bezoeken tijdens rondreis is het slim om even informatie op te vragen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit omdat er in dit deel van het land veel conflicten zijn geweest tussen de lokale moslims en christenen. Door dit hevige recente verleden is dit deel van het land totaal niet toeristisch en zijn er weinig voorzieningen. Bezoek dit deel van het land dan ook alleen wanneer je een ervaren reiziger bent en bereid je reis tot in de puntjes voor. Je kunt bijvoorbeeld de hoogste berg van de Filipijnen of een van de zeven vulkanen op het eiland bezichtigen.

Leuke alternatieve rondreis bestemmingen:

 

Rondreis Filipijnen, Manilla, Visaya en Midanao!
0 Gemiddeld (0 beoordelingen)
Activiteiten0
Bevolking0
Cultuur0
Eten / drinken0
Natuur0
Steden0
Strand / zee0
Touroperator0
Alle beoordelingen en ervaringen: 0 Plaats beoordeling

Ben jij de eerste die een beoordeling achter laat?

Plaats beoordeling