rondreis zambia
Rondreizen door Zambia

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Rondreis Zambia

Zambia is een Afrikaans land met een ligging tussen Tanzania, Angola en Zimbabwe. In het land zijn 4 grote nationale parken te vinden die meehelpen om de natuur zo goed mogelijk te behouden. De grootste is Kafue National Park. Natuurlijk zijn er in Zambia ook stedelijke gebieden te vinden, zoals de hoofdstad Lusaka. Lusaka doet je enigszins denken aan Amerikaanse steden door de hoge gebouwen en de blokkenstructuur van de gebouwen.

Weer en klimaat in Zambia

Van mei t/m september valt er gemiddeld genomen vrijwel geen regen. Dit is natuurlijk ideaal als je een rondreis in de zomervakantie wilt gaan doen. In augustus en september zitten de meeste zonuren in een dag en is de temperatuur het hoogst. In september loopt de temperatuur zelf op tot een gemiddelde van 29 graden.

Natuur ontdekken met een rondreis Zambia

rondreis zambia

Maak kennis met de natuur in al zijn glorie in Kafue National Park. Dit enorme wildpark vormt de perfecte gelegenheid om de dieren van dichtbij in hun natuurlijke omgeving te bestuderen. Voor toeristen zijn er speciale rondleidingen met een gids die je meer verteld over de verschillende dieren en de wijze waarop zij leven.

Een rondreis door Zuid-Afrika of Kenia is ook zeker een aanrader!

De bevolking van Zambia

rondreis zambia

De bevolking van Zambia heeft respect voor de natuur en werkt hard om deze te behouden. Ook speelt religie een belangrijke rol in het leven van de lokale bevolking. Maak kennis met de bevolking van Zambia door middel van een rondreis langs verschillende dorpen en steden.

Weetjes over de bevolking van Zambia en over het land:

  • De hoofdstad van Zambia is Lusaka
  • Zambiaans geld heet de Zambiaanse kwacha
  • Verspreid over Zambia worden er wel ruim 70 verschillende talen gesproken
  • Van oorsprong is het land Christelijk, maar er zijn zeer veel verschillende vormen van deze religie te vinden.
  • Ongeveer 5% van de bevolking is Moslim, de meeste van hen wonen in stedelijke gebieden.
  • Een groot deel van de bevolking leeft er onder de armoedegrens

Bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis Zambia

Malawi: Combineer jouw rondreis Zambia met een rondreis naar het naastgelegen land Malawi en breng een bezoek aan het immens grote Malawimeer. Hier kun je duiken en zwemmen tussen grootte scholen met gekleurde vissen. De Cichliden van het Malawi meer hebben kleuren variërend van blauw tot geel. Zeer indrukwekkend om mee te maken.

Watervallen

rondreis zambia

Zambia is rijk aan natuurlijke schoonheid, waaronder ook een groot aantal prachtige hoge watervallen. Deze watervallen zorgen zeker voor een aantal mooie fotomomenten. Livingstone Island is zeer geliefd onder toeristen omdat je daar extreem dicht bij de toppen van de watervallen kunt komen.

Zambia

Plaats beoordeling