stedentrip duisburg
Boek een Stedentrip naar de mooie stad Duisburg

Kras Reizen Stip ReizenTui ReizenDjoserSawadeeSNPNRVFox verre reizen

Stedentrip Duisburg

Duisburg in Duitsland ligt in Noordrijn-Westfalen. Dit is een van de Duitse deelstaten. Duisburg ligt precies op de plek waar de Rurh en de Rijn samenkomen. Dit maakt het ook een interessante plek voor een stedentrip. Duisburg ligt vlakbij Oberhausen, Bottrop en Gelsenkirchen in het Ruhrgebied. De stad is geschikt voor jong en oud voor een stedentrip Duisburg. Dit komt door de verschillende bezienswaardigheden en omdat de omgeving hier heel erg goed ontdekt kan worden.

Een leuk feitje over Duisburg is dat het een eigen dierentuin heeft. Daarnaast bezit Duisburg Legoland Discovery Centre. Dit is eigenlijk gewoon een soort mini Legoland. Zoals je ziet is er voor kinderen dus genoeg te doen tijdens de stedentrip Duisburg.

Bezienswaardigheden tijdens een stedentrip Duisburg

Duisburg is een stad welke heel erg veel bezienswaardigheden heeft. Duisburg heeft bijvoorbeeld het Burchtplein. Dit is een plein waar wekelijks een markt is maar daarnaast zijn er ook nog veel invloeden te zien van vroeger. Dit door de oude gebouwen welke hier nog steeds staan en te bewonderen zijn tijdens je stedentrip Duisburg. Ook heeft Duisburg veel musea. De bekendste zijn het cultuur- en het stad historisch museum en daarnaast Museum Stad Koningsberg. Ben je dus een museumliefhebber dan is een stedentrip Duisburg echt perfect voor jou. In deze musea vind je de belangrijkste dingen uit de geschiedenis van Duisburg. Bijvoorbeeld een muntenverzameling of een antiekverzameling. Ook zijn er vaak speciale tentoonstellingen in deze musea. Welke er zijn is online te vinden.

Ook is de binnenhaven een bezienswaardigheid welke niet te missen is tijdens je stedentrip Duisburg. Dit is het nieuwe terrein voor wonen, werken cultuur en vrije tijd. Dit is een van de meest innovatieve projecten welke je tegen gaat komen tijdens je stedentrip Duisburg. Dit is namelijk een project waarbij kunst en functionele aspecten met elkaar verbonden worden. De kunstenaar Dani Karavan heeft deze verschillende aspecten met elkaar verbonden en hier extra kunstwerken gemaakt. Dit is echt iets wat je niet kunt missen tijdens je stedentrip Duisburg. Er is hier bijvoorbeeld een hangbrug voor voetgangers welke er hangt zodat voetgangers over het water kunnen oversteken. Maar het is ook een hele bijzondere en mooie plek om te wonen.

Winkelen

Duisburg kent een grote winkelstraat: de Koningstrasse. Hier vind je alle winkeltjes die belangrijk zijn tijdens een stedentrip Duisburg. Je kunt hier je slag slaan met merkkleding maar daarnaast heeft deze straat ook leuke kleine winkeltjes waar vintage artikelen verkocht worden. De straat kent ook een aantal grote warenhuizen waar tijdens de stedentrip Duisburg veel gewinkeld kan worden. Omdat deze warenhuizen overdekt zijn kan hier ondanks het weer altijd gewinkeld worden.

Uitgaan in Duisburg

Tijdens een stedentrip Duisburg kan er erg leuk uitgegaan worden. Dit door het talrijke aanbod aan evenementenhallen, cabaret of musea. Maar natuurlijk kent de stad ook veel kroegjes en discotheken. Er is dus een groot cultureel aanbod aan uitgaan maar daarnaast kan er ook gedanst worden. Duisburg kent veel druk bezochte evenementen, deze zijn heel erg interessant tijdens een stedentrip Duisburg. Deze evenementen zijn het hele jaar door, dit is dus perfect. Het jaar begint met carnaval en de optochten die erbij horen en Duisburg sluit het jaar af met prachtige kerstmarkten. Er is dus voor ieder wat wils tijdens de stedentrip Duisburg. In de zomer kent Duisburg veel openluchtevenementen zoals: kermissen, rommelmarkten, havenfeesten en sportevenementen.

Vergelijk direct alle stedentrips naar Duisburg


 

Vergelijk direct alle rondreizen naar Duitsland

 

Accommodatie in Duisburg

Duisburg kent veel verschillende accommodaties. Naast hotels heeft de stad ook hostels en bed and breakfast. Dit zorgt ervoor dat een accommodatie makkelijk te kiezen is tijdens een stedentrip Duisburg. Er zijn dingen te kiezen in elke prijscategorie en dat maakt het voor iedereen een beschikbare plek om op stedentrip te gaan.

Vervoer door Duisburg

Omdat Duisburg een hele kleine stad is, is het leuk om tijdens de stedentrip Duisburg alles te voet of met te fiets te ontdekken. Maar daarnaast kent de stad natuurlijk ook openbaar vervoer. Ook hiermee kun je op alle belangrijke plekken in de stad komen en het is goedkoper dan in Nederland. Een goed idee tijdens je stedentrip Duisburg is om een strippenkaart te kopen waarmee je vaker kunt reizen. Dit is makkelijker maar ook goedkoper dan telkens een enkele reis.

Plaats beoordeling